Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτογραφίες από την πορεία στην Μενόγεια στις φυλακές μεταναστών


Περίπου 70 άτομα πραγματοποίησαν χτες πορεία και συγκέντρωση έξω από τις φυλακές μεταναστών στην Μενόγεια. ( τα λεγόμενα κέντρα κράτησης).

Η κινητοποίηση που οργανώθηκε από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους κρατούμενους μετανάστες, έγινε αφενός για να εκφραστεί η διαμαρτυρία και αντίθεση μας στην ύπαρξη του κέντρου κράτησης των μεταναστών, το ότι δηλαδή άνθρωποι φυλακίζονται για αόριστο και μακροχρόνιο χρονικό διάστημα απλά και μόνο επειδή θεωρούνται παράνομοι από το κράτος και αφετέρου για να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας σε αυτούς που ανθρώπους που βιώνουν άθλιες συνθήκες κράτησης και παλεύουν για την ελευθερία τους.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μόνο μέρες κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και ανέβηκαν στην στέγη διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση και απάνθρωπη μεταχείριση τους. Αφού παρέμειναν εκεί για 2 μέρες χωρίς φαγητό και νερό, κέρδισαν προσωρινά την ελευθερία τους και χτες κάποιοι από αυτούς ήταν μαζί μας στην κινητοποίηση!

Η ανταπόκριση των κρατούμενων στα συνθήματα αλληλεγγύης ήταν συγκινητική καθώς φώναζαν συνεχώς freedom και ελευθερία. Αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στους αστυνομικούς που απαγόρευσαν στους κρατούμενους να βγουν έξω στην αυλή την καθιερωμένη ώρα αλλά και να δεχτούν επισκέψεις!

Φεύγοντας συμφωνήσαμε για συνάντηση μέσα στις επόμενες μέρες για την διεύρυνση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης και την συνέχιση των δράσεων. Μέχρι την λευτεριά!












Δεν υπάρχουν σχόλια: