Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση την τετάρτη στην Λευκωσία: Πώς αντιμετωπίζεται η φασιστική απειλή



Στην Κύπρο οι αντιφασίστες οργανώνονται και συνεχίζουν τη μάχη. Μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας Ενάντια Στη Φασιστική Απειλή- Κύπρου τον προηγούμενο μήνα, όπου περίπου 150 άτομα παρακολούθησαν την προβολή του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ, την Τετάρτη 4 Ιούνη οργανώνεται ανοιχτή συζήτηση.

Η Πρωτοβουλία οργάνωσε προεκλογικά καμπάνιες ενάντια στο δυνάμωμα του ΕΛΑΜ, του αντίστοιχου νεοναζιστικού μορφώματος. Στην προκήρυξή τους αναφέρουν τις επιθέσεις που έχουν οργανώσει οι φασίστες από το 2010 σε μετανάστες και Κύπριους αλλά και σε Κούρδους πρόσφυγες και σε Τουρκοκύπριους πρόσφατα.

“Ο αρχηγός του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ήταν ένας από τους υπαρχηγούς του υπόδικου σήμερα φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Το ΕΛΑΜ συνδέεται και με άλλες νεοφασιστικές οργανώσεις, όπως με τους Ισπανούς νεοφασίστες της Falange, με τους Γερμανούς νεοναζιστές του NPD και, τελευταία, με την ουκρανική φασιστική συμμορία Svoboda”, αναφέρει. 

“Κάθε ψήφος στο νεοναζιστικό ΕΛΑΜ αποτελεί δυνάμωμα της φασιστικής απειλής και τρομοκρατίας ενάντια στους μετανάστες, πολιτικούς πρόσφυγες, Τουρκοκυπρίους, συνδικαλιστές, εργαζόμενους αλλά και σε κάθε δημοκράτη. Καμιά ψήφος στους ΕΛΑΜίτες φασίστες, σ’ αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν όλα τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ποτέ ξανά Φασιστική βαρβαρότητα.” Στις Ευρωεκλογές οι φασίστες της Κύπρου κατέγραψαν 6.957 ψήφους και ποσοστό 2.69%.

Στις 4 Ιούνη, η ανοιχτή συζήτηση έχει θέμα: πώς αντιμετωπίζεται η φασιστική απειλή. Ομιλητές θα είναι ο Άρης Χατζηστεφάνου, δημιουργός της αντικαπιταλιστικής τριλογίας Debtocracy, Catastroika και ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ, και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος με την “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”. Οι δύο ομιλητές θα αναλύσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την εμπειρία του αντιφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα, αντίστοιχα.

Η συνέχεια θα δοθεί μέσα από ανοιχτές πρωτοβουλίες και δράσεις στην προσπάθεια να μην επιτραπεί η εθνικιστική ρητορεία που θρέφει το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: