Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ανακοινώσεις αντικαπιταλιστικής αριστεράς και ελευθεριακού χώρου για την εκτέλεση μελών της χρυσής αυγής

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η επαγγελματικού τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους, εξυπηρετεί τα σχέδια αντιδραστικής θωράκισης του συστήματος με όπλο και την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων». Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στις γειτονιές, τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς.
Η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχει σχέση, ούτε με εν ψυχρώ δολοφονίες.

Η εγκληματική επίθεση βρήκε σαν έτοιμους από καιρό την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της στα ΜΜΕ για να αναστυλώσουν την θεωρία των «δύο άκρων». Γίνεται προσπάθεια να εξισορροπηθεί η εγκληματική δράση διαρκείας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να εμφανισθεί η άθλια συγκυβέρνηση και το κράτος του αστυνόμου ως εγγυητής της σταθερότητας.

Όσες προβοκάτσιες όμως και να οργανώσουν δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάντ Λουκμάν έγιναν ξαφνικά θύματα. Είναι πλέον γνωστοί οι δεσμοί της δολοφονικής οργάνωσης με τον υπόκοσμο, με κάθε είδους μηχανισμό που έχει πρόσβαση σε όπλα, από την αστυνομία μέχρι τα κυκλώματα των εφοπλιστών τύπου Πάλλη. Ας κοιτάξουν πρώτα προς τα εκεί όσοι έσπευσαν να δουν την Αριστερά πίσω από την επίθεση.

Η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να πτοηθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Μαζικά, αποφασιστικά, στους δρόμους του αγώνα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της πολύπλευρης τρομοκρατίας, που τελικά όπως έχει δείξει η ιστορία κρύβει το «βαθύ κράτος».



ΝΑΡ

Ανακοίνωση του Νέου Αριστερού Ρεύματος

Η χτεσινή μαφιόζικου τύπου δολοφονική επίθεση κατά μελών της «Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα δύο νεκρούς και ένα τραυματία, λειτουργεί αντικειμενικά ως μια μεγάλη προβοκάτσια υπέρ της κυβέρνησης και του κράτους. Ο χρόνος και ο χώρος τέλεσης της δολοφονικής επίθεσης, τη στιγμή που ξεδιπλώνεται η βάρβαρη επίθεση της άθλιας συγκυβέρνησης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και αναπτύσσεται ένα μαχητικό αντιφασιστικό ρεύμα, μόνο τυχαία δεν είναι. Εξυπηρετεί την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» και τα σχέδια αυταρχικής θωράκισης του συστήματος, το οποίο προσπαθεί να χτυπήσει τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και να ανακόψει το αντιφασιστικό κίνημα που αναπτύχθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» και να σπείρει το φόβο στους εργαζόμενους και το λαό.

Η συγκεκριμένη και απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, η οποία εκτελέστηκε, με χαρακτηριστικό επαγγελματισμό, 70 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεν έχει καμιά σχέση με την αντιφασιστική πάλη. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το φασισμό, αλλά τον ενισχύει πολύπλευρα. Ο φασισμός κτυπιέται μόνο μέσα από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι εχθρική και ξένη προς το μαζικό κίνημα και την Αριστερά. Η Αριστερά, το μαζικό λαϊκό κίνημα και η αντιφασιστική πάλη του λαού και της νεολαίας, ούτε με πρακτικές "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" έχουν σχέση, ούτε με μαφιόζικες επιχειρήσεις και εν ψυχρώ δολοφονίες.

Η κυβέρνηση και τα μιντιακά της παπαγαλάκια προσπαθούν να αναστυλώσουν τη θεωρία των «δύο άκρων», να εξισορροπήσουν την εγκληματική δράση διαρκείας των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» με τη μαχητική δράση των απεργιών και των αντιφασιστικών διαδηλώσεων, ώστε να εμφανισθεί η άθλια συγκυβέρνηση και το κράτος του αστυνόμου ως εγγυητής της σταθερότητας. Για να μπορέσουν να ασκήσουν απροκάλυπτη βία για το πέρασμα των νέων και την εφαρμογή των παλιών μέτρων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η προσπάθεια των φασιστών της «Χρυσής Αυγής» να συνδέσουν το δολοφονικό χτύπημα με τις μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις της περιόδου, αποσκοπεί στην αξιοποίηση του γεγονότος για αντεπίθεση του ναζιστικού μορφώματος, ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της, κάτω και από τη παρέμβαση του αντιφασιστικού κινήματος.

Όσες προβοκάτσιες όμως και να οργανώσουν, η Αριστερά και το λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να υποταχθούν, ούτε να τρομοκρατηθούν. Το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνολικά η αντικαπιταλιστική αριστερά, δεν πρόκειται να κάνουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Αντίθετα θα συμβάλλουν στη κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της πολύπλευρης τρομοκρατίας, πίσω από την οποία, όπως έχει δείξει η ιστορία, κρύβεται το «βαθύ κράτος».



ΚΕΕΡΦΑ

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να αξιοποιήσουν την ένοπλη επίθεση έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής που άφησε πίσω της δύο νεκρούς.

Τρέχουν να το χρεώσουν «στο άλλο άκρο» πριν υπάρξει οποιαδήποτε ανάληψη ευθύνης ή διευκρίνηση αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή οτιδήποτε άλλο.

Το αντιφασιστικό και το εργατικό κίνημα έχουν την δύναμη να βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης και των φίλων της να πισωγυρίσουν τις μαχητικές διεκδικήσεις για το ξήλωμα της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και των άθλιων πολιτικών του Μνημονίου.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί  δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, έστειλαν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές με μαχαίρια και ρόπαλα κατά μεταναστών, αριστερών, καλλιτεχνών, Ρομά. Δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Δένδιας τους έδωσαν την κάλυψη.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του.
Η Γενική Απεργία στις 6 Νοέμβρη είναι η άμεση απάντηση μας στα σχέδια υπονόμευσης και στοχοποίησης των μαζικών αγώνων. Και οι διαδηλώσεις των σαράντα χρόνων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη είναι η συνέχεια. Χτίσαμε ένα μαζικό κίνημα που δρα στο φως της μέρας και έτσι απομονώσαμε την συμμορία της Χρυσής Αυγής. Έτσι θα συνεχίσουμε!



ΕΕΚ

Η φονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο την Παρασκευή 1 Νοέμβρη είναι πολιτικά αποπροσανατολιστική κι επικίνδυνη για την ελπιδοφόρα αντιφασιστική δυναμική που έχει αναπτυχθεί μέσα στους κόλπους των εργαζομένων και του λαού μετά την ναζιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα υποστηρίζει ότι η συντριβή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής μπορεί να επιτευχθεί με τις μεθόδους και τα όργανα πάλης του ίδιου του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Το επαναστατικό κίνημα της διεθνούς εργατικής τάξης διαθέτει τεράστιες δυνάμεις που είναι ικανές να απαλλάξουν την ανθρωπότητα από τον εφιάλτη του ναζισμού και τη φρίκη του χρεοκοπημένου καπιταλισμού.

Το ΕΕΚ τονίζει ότι στις σημερινές συνθήκες, υπάρχει η επείγουσα ανάγκη ενός Ενιαίου Ταξικού Μετώπου του εργατικού και λαϊκού κινήματος κι ο σχηματισμός από το κίνημα οργάνων εργατικής αυτοάμυνας σε σύνδεση με την πάλη για την ανατροπή της τροϊκανής συγκυβέρνησης και την εργατική εξουσία.



Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε

Κάτω ο πολιτικός φασισμός, ζήτω οι ταξικοί αγώνες!

Με αφορμή την εκτέλεση δύο νεοναζιστών μπράβων από άγνωστους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, ξεκίνησε από τη μεριά του Κράτους, των ΜΜΕ, των τσιρακιών και των παπαγάλων τους μια νέα προσπάθεια επικοινωνιακής και όχι μόνο εξαλλοσύνης. Σκοπός της, αφενός το «ξέπλυμα» της φασιστικής εταιρίας δολοφόνων προκειμένου αυτή να εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν στο μέλλον και, αφετέρου, η στοχοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών και πολιτικών χώρων, ανθρώπων και τελικά όποιου αντιστέκεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, έτσι ώστε αυτοί να καταστούν όσο το δυνατόν περισσότερο δαιμονοποιημένοι στα μάτια της κοινωνίας.

Από τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για τους νεκρούς, που στοχεύουν στην θυματοποίηση της μεγαλύτερης συμμορίας καθαρμάτων που γνωρίσαμε στη μεταπολιτευτική ιστορία, μέχρι την περιφορά ονομάτων που «τους είχαν στο στόχαστρο» και από την εξίσωση κοινωνικών αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για την ισότητα, τη λευτεριά και τη δικαιοσύνη με τραμπούκους που συγκροτούσαν δολοφονικές ομάδες κρούσης, το επικοινωνιακό πλέγμα που δημιουργείται έχει έναν ξεκάθαρο και αντικειμενικό στόχο: Να στρώσει το χαλί στην όξυνση της κρατικής καταστολής.

Φυσικά, ο σχεδιασμός αυτός από την μεριά του Κράτους δεν έχει την αφετηρία του στο περιστατικό του Νέου Ηρακλείου, αυτό είναι απλά άλλο ένα σκαλοπάτι. Ο εκφασισμός του συστήματος εξουσίας είναι μια διαδικασία εξελισσόμενη εδώ και καιρό. Οι στοχοποιήσεις αγωνιστών και κοινωνικών και ταξικών ομάδων, η διάχυση ενός κλίματος κρατικής επιτήρησης και ελέγχου, η παρανομοποίηση του συνδικαλισμού, που βαθαίνει διαρκώς, αποτελούν μια κατάσταση που όχι μόνο έχει παγιωθεί αλλά και αναβαθμίζεται με κάθε αφορμή. Χρέος του εργατικού κινήματος είναι να ανακόψει αυτούς τους σχεδιασμούς. Μέσα από τις δομές του και την συλλογική του δύναμη.

Το εργατικό κίνημα και οι κοινωνικοί αγωνιστές δεν χρωστάνε πουθενά και σε κανέναν καμία δήλωση νομιμοφροσύνης, όσο και αν το Κράτος και το Κεφάλαιο προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για το αντίθετο. Το μοναδικό που χρωστάμε στους εαυτούς μας, μπροστά στα όσα δρομολογούνται, είναι να περιφρουρήσουμε τις δομές μας και τους αγώνες μας από τα κατασταλτικά πογκρόμ των αφεντικών και των κρατικών υπηρετών τους. Ο πολιτικός φασισμός δεν θα επιβληθεί. 

Ο πολιτικός φασισμός θα τσακιστεί από την εργατική τάξη, στην οποία και στοχεύει. Άμεσα και υπεύθυνα, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες της απελευθέρωσης μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: