Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Κείμενο από την ΑΡ.Α.Σ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση) οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην Ελλάδα.

18 Σεπτεμβρίου 2013. Ένα μήνα μετά την μαύρη επέτειο του μπλόκου της Κοκκινιάς, οι πολιτικοί απόγονοι των Ναζιστών και των ταγμάτων ασφαλείας πραγματοποιούν και πάλι έφοδο στους δρόμους του Κερατσινίου. Η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αγωνιστή και αντιφασίστα 34 χρόνων, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη και της συμμορίας του είναι άλλη μια θλιβερή αποκάλυψη του ρόλου της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και του φασιστικού κινδύνου στην ελληνική κοινωνία σήμερα.

Μετά το ρατσιστικό πογκρόμ σε μετανάστες, συντονισμένα με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, σειρά έχουν οι αριστεροί νεολαίοι, που μαχαιρώνονται στις γειτονιές από Χρυσαυγίτες υπό τη «διακριτική επίβλεψη» ολόκληρης αστυνομικής δύναμης, δηλαδή δύο διμοιριών της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και 8 περιπολικών που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους. Είναι η ίδια δοκιμασμένη μεθοδολογία των Ναζί για να τσακιστούν τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, οι αγωνιστές, ο λαός.

Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί στη μακρυά λίστα όλων των θυμάτων της ναζιστικής συμμορίας και προμηνύει τις διαθέσεις τους. Οι εγκληματίες θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής, εκπαιδευμένοι καλά στον υπόκοσμο, στήνουν ενέδρες σε νέους αγωνιστές, σε συνδικαλιστές και κομμουνιστές, όπως έκαναν και λίγες μέρες πριν επιτιθέμενοι σε αγωνιστές- μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για άλλη μια τρανή απόδειξη ότι όχι απλώς δεν «χτυπούν το κατεστημένο» όπως θέλουν να παρουσιάσουν οι ίδιοι, αλλ’ αντίθετα οργανώνουν τη δράση τους πρώτα απ’ όλα στις εργατικές- λαικές γειτονιές για να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο, να καταστείλουν και να τσακίσουν τους αγώνες του λαού.

Πρόκειται για μια υπηρεσία πολύτιμη στο κράτος και στην κυβέρνηση των μνημονίων, πιστή στις «πατροπαράδοτες» υπηρεσίες που πρόσφεραν άλλοτε στην κατοχική κυβέρνηση και στους Ναζί οι ταγματασφαλίτες, στο μαύρο κράτος της τρομοκρατίας και στη Χούντα οι ακροδεξιές οργανώσεις και οι τραμπούκοι ασφαλίτες.

Είναι μια δολοφονία για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση και η ελληνική αστυνομία, που χρόνια τώρα καλύπτει τα εγκλήματα των φασιστών συχνά συνεργαζόμενη στην εγκληματική τους δράση.

Μετά τον Κουσουρή και την «επιεική» διαχείριση του χρυσαυγίτη Περίανδρου από την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά τις «ανεξιχνίαστες» δολοφονίες μεταναστών αλλά και τις αθρόες μηνύσεις φασιστών «κατοίκων» ενάντια σε αγωνιστές αντιφασίστες, σειρά έχει κάθε αγωνιστής, κάθε δημοκρατικός πολίτης που δεν ανέχεται και καταγγέλλει το φασισμό. Η φίμωση των αγωνιστών και του λαού θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος του φασισμού από αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Μη μπορώντας να σωπάσει άλλο η μνημονιακή κυβέρνηση, αξιοποιεί χυδαία τη ναζιστική αυτή δολοφονία για να την εντάξει στο προπαγανδιστικό της πλαίσιο και στην αντιλαική πολιτικη της. 

Χαρακτηριστικά, ήδη από τις πρώτες ώρες της δολοφονίας, κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να «ξεπλύνουν» την ενοχή της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για ύπαρξη ακραίων στοιχείων και στους  χώρους της Αριστεράς. Επικαλούμενη τη θεωρία των «δύο άκρων» η κυβέρνηση ταυτίζει τους αγωνιστές με τους ναζιστές τραμπούκους και επιχειρεί στο όνομα της «τιμωρίας» των εγκλημάτων της ΧΑ να επαναφέρει στο επίκεντρο της κρατικής πολιτικής το ιδεολόγημα του «Νόμου και της Τάξης» και τελικά να προσανατολίσει την κρατική πολιτική στην καταστολή των αγώνων του λαού. 

Ήδη ο απολογητής της ακροδεξιάς προπαγάνδας Δένδιας ανακοίνωσε την μεταρρύθμιση και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τα νοούμενα ως «πολιτικά εγκλήματα», με τη διεύρυνση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου 195 του Ποινικού Κώδικα περί του τι συνιστά κατάρτιση ένοπλης ομάδας. Άραγε, η έλλειψη σαφήνειας του νομοθετικού πλαισίου ήταν ο λόγος που όλα τα εγκλήματα της ΧΑ έχουν μείνει ατιμώρητα, ενώ ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός έχει στρέψει τη δράση του σε συλλήψεις απεργών, συνδικαλιστών και φοιτητών; Καθίσταται σαφές ότι πλάι πλάι με τις επιθέσεις και την απροκάλυπτη δράση των ναζί ξεδιπλώνεται έλα ολόκληρο κυβερνητικό σχέδιο σκλήρυνσης και αυστηροποίησης του κρατικού μηχανισμού και του νομικού πλαισίου με σκοπό να τσακιστεί ο λαός και τα δικαιώματά του.

Η αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση στις 18/9 στο Κερατσίνι έδωσε ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα. Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν για το τσάκισμα του φασισμού και παρέμειναν στους δρόμους παρά την τεράστια κρατική καταστολή. Από την άλλη πλευρά η αστυνομία και οι κρατικοί μηχανισμοί έδειξαν για άλλη μια φορά το αποκρουστικό τους πρόσωπο με τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό, την επί ώρες «πολιορκία» πολυκατοικιών, τους δεκάδες τραυματισμούς που είχαν σαν αποκορύφωμα την απώλεια της όρασης ενός διαδηλωτή από το ένα μάτι. Ταυτόχρονα, έπαιξαν με συνέπεια το ρόλο του μηχανισμού περιφρούρησης των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας στη Νίκαια απαντώντας με σκληρή καταστολή στις προσπάθειες των διαδηλωτών να τα προσεγγίσουν για να τσακίσουν στην πράξη το φασισμό και τις εστίες του.

Μπροστά στο φασιστικό κίνδυνο δεν αρκεί πλέον η αποσπασματική καταγγελία ή η «σιωπηρή» διαμαρτυρία. Δεν αρκούν ούτε και οι συγκεντρώσεις απλής καταγραφής της λαϊκής διαμαρτυρίας που δε βάζουν σα στόχο το τσάκισμα του φασισμού στην πράξη.  Πολύ περισσότερο, δεν αρκεί και είναι επικίνδυνη η αναπαραγωγή από την αριστερά των θεωριών περί «σχεδίων αποσταθεροποίησης». 

Είναι η ώρα που η Αριστερά, όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις της, πρέπει να καλέσουν το λαό σε ένα ενιαίο, μαζικό και μαχητικό αντιφασιστικό μέτωπο. Ένα μέτωπο που θα απλώνεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών. Με μαζικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και επιτροπές παντού, είναι η ώρα να τσακίσουμε στην πράξη τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, να τους πετάξουμε έξω από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα συνδικάτα.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για να επιβάλει το λαϊκό κίνημα το τσάκισμα του φασισμού, της ναζιστικής συμμορίας και των εστιών της. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η απάντηση του κινήματος πρέπει να πάρει κεντρικά χαρακτηριστικά, στοχοποιώντας τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και αναδεικνύοντας το ρόλο του κράτους και της αστυνομίας. Είναι επιτακτικό να παρθεί πρωτοβουλία από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, τους συλλόγους, τα σωματεία και τα συνδικάτα για αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας στους Αμπελόκηπους για να κλείσει το λαϊκό κίνημα τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαικών μέτρων περνάει αναγκαία μέσα από το τσάκισμα του φασισμού. Όπως καλά έχει μάθει ο λαός μας περνώντας τα πέτρινα χρόνια από την κατοχή, την αντίσταση, τον εμφύλιο μέχρι και τη χούντα, μόνο όταν οι δοσίλογοι, οι δολοφόνοι και οι βασανιστές του μπήκαν στις τρύπες τους, μόνο όταν συνετρίβη από την ιστορία κάθε πρόσωπο του φασισμού- ναζισμού, τότε δικαιώθηκαν και νίκησαν οι αγώνες του.

Αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε γειτονιά και χώρο
Άμεση πρωτοβουλία για κεντρική αντιφασιστική πορεία στα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας στους Αμπελόκηπους.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: