Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Ερντογάν και Χρυσή Αυγή-Ελάμ θέλουν οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και διπλή ένωση με τις «μητέρες πατρίδες»

Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!



Tο γνωστό επεκτατικό-διχοτομικό σχέδιο της Χούντας των Συνταγματαρχών, που εκπονήθηκε μαζί με τις ΗΠΑ και την CIA, το οποίο οδήγησε στο Πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνοντας την απαιτούμενη αφορμή για την εισβολή της Τουρκίας και την πολύχρονη κατοχή σημαντικού τμήματος της Μεγαλονήσου, επαναφέρει η Ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Αποκαλύπτοντας ότι η ναζιστική ακροδεξιά αποτελεί το πιο επιθετικό, επεκτατικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής πολιτικό φορέα της άρχουσας τάξης, ταυτισμένο με τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και πιο συγκεκριμένα των ΗΠΑ. Η Χρυσή Αυγή υπερασπίζει τις επιλογές της Χούντας των Συνταγματαρχών γιατί πολύ απλά επιχειρεί να τις ξαναφέρει σήμερα στο προσκήνιο, να τις ενσωματώσει στην ατζέντα της κυρίαρχης πολιτικής, στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Ας αφήσουμε επομένως στην άκρη τον λαϊκισμό και τις βλακείες για “Μεγάλες Ελλάδες” και να δούμε προσεκτικά τα θέσφατα της χρυσαυγίτικης πολιτικής, της πιο χυδαίας και επικίνδυνης εκδοχής της αστικής πολιτικής για τον κόσμο της εργασίας.



Για αυτό το λόγο θα μελετήσουμε το κείμενο του Σταύρου Κρίκου με τίτλο «Επόμενος στόχος: Άοπλες Δυνάμεις» από το έντυπο Χρυσή Αυγή (19/06/2013). Άρθρο που επιχειρεί να διασκεδάσει τις καταγγελίες για την προηγούμενη προδοτική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που ουσιαστικά «έδωσε» τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά τη μεγάλη άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» για τις διαθεσιμότητες των Ενόπλων Δυνάμεων! Παράλληλα, προσπαθεί να αντιπαραβάλλει ένα πιο επιθετικό επεκτατικό σχέδιο, ασκώντας κριτική στην ασκούμενη πολιτική των κυβερνήσεων σε Ελλάδα-Κύπρο.

Σε αυτό περιγράφεται μια πολιτική γραμμή που θεωρεί την νεολαία και τους εργαζόμενους κρέας στα κανόνια της άρχουσας τάξης, που και με αφορμή το θάνατο του 20χρονου Πεζοναύτη, απαιτεί αύξηση των πολεμικών δαπανών και των αγορών όπλων-πιο συγκεκριμένα την τροφοδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων με μεταχειρισμένα όπλα MADE IN USA, όπως τα σαπάκια τεθωρακισμένα ABRAMS και τα 550 επίσης μεταχειρισμένα αμερικανικά ΤΟΜΑ, για αρχή και βλέπουμε για πανάκριβες φρεγάτες, νέο πολεμικό αεροσκάφος και μεταχειρισμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας! 

Φυσικά οι Έλληνες εφοπλιστές που θα τα μεταφέρουν με ναύλα εκατομμυρίων ευρώ και οι ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες που θα τα επισκευάσουν, δρώντας ως υπεργολάβοι των αμερικανικών εταιρειών που κερδίζουν την συνέχιση της αλυσίδας παραγωγής ανταλλακτικών, τρίβουν τα χέρια τους…

Να κρατήσουμε ότι και στην περίπτωση του φόνου του 20χρονου Πεζοναύτη η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας, καλύπτει τις ευθύνες τους όσον αφορά το σχεδιασμό και την πραγμάτωση της άσκησης που έγινε η αιτία να σκοτωθεί το παλικάρι, ενώ αδιαφορεί για τις καταγγελίες που αποκαλύπτουν ότι οι αναγκαίοι οδηγοί ΕΠ.ΟΠ. των Μ113, βρίσκονταν στο Πεντάγωνο ως φρουρά, με αποτέλεσμα το κενό τους να διαταχτεί να το καλύψει ο 20χρονος φαντάρος με τις γνωστές δραματικές συνέπειες. 

Το Αξιόμαχο και το Γόητρο του Ελλκηνικού Στρατού ας είναι καλά και τι τους νοιάζει η υγεία και η ζωή των φαντάρων...

Όμως η ναζιστική Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μόνο Απολογητή της κυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου και του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου, αλλά την πιο επιθετική εκδοχή της κυρίαρχης πολιτικής, που ενώ μιλά για «τουρκική επιθετικότητα» και καλεί σε «εθνική ενότητα», προβάλλει ξανά τους επεκτατικούς της στόχους, με επίδικο την Κύπρο και τον έλεγχο του Αιγαίου!

Και δε μασά τα λόγια της.

Για αυτό και αποκαλύπτει την πραγματική ουσία του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου, ενός παράνομου και επιθετικού δόγματος πρώτα απ΄ όλα ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία και το κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους. Μαζί με την ανακήρυξη της ΑΟΖ από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο, αποτελούν τα απαραίτητα βήματα για την Διπλή Ένωση της Κύπρου, την ολοκληρωτική μοιρασιά της Μεγαλονήσου.

Ποια είναι λοιπόν η πρόταση των Ναζιστών που εξυπηρετεί τα πιο δυναμικά τμήματα της ελληνικής άρχουσας τάξης και απειλεί με μακελειό τους λαούς της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλει την πλήρη και παντοτινή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Κύπρου;

Γράφει ο Σταύρος Κρίκος:

«Μόνη ελπίδα για τον Ελληνισμό είναι τα δύο εθνικιστικά κινήματα της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ τα οποία ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους δηλώνουν: εφαρμογή του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου, που σε συνδυασμό με τις εφαπτόμενες ΑΟΖ των δύο κρατών, θα ισοδυναμεί με de facto Ένωση της νήσου με την Ελλάδα. 

Σήμερα που το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος θα έπρεπε η Ελλάς –και όχι το Ισραήλ- να είναι η εγγυήτρια δύναμη της ακεραιότητας της Κύπρου. Τα ελληνικά F16 και όχι τα εβραϊκά F15 να σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Πάφου. 

Άλλωστε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της λεκάνης του Ηροδότου, ως φυσική συνέχεια των κυπριακών κοιτασμάτων, θέτουν ως άμεση ανάγκη τη δημιουργια ελληνοκυπριακού ενεργειακού αγωγού με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά».

Ο συγγραφέας του κειμένου ξεχνά ότι η «λύση» που προτείνει το 1974 προκάλεσε πόνο, προσφυγιά, πόλεμο, αγνοούμενους, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κατοχή.

Όμως οι παραπάνω «εθνικά δυνατές θέσεις» παρουσιάζουν μια τρομερή ομοιότητα με τις στοχεύσεις Ερντογάν. Αξίζει να διαβάσουμε το κείμενο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με τίτλο:

“Ρητορική «δύο κρατών» από την Άγκυρα. Με απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραπομπή σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο αντέδρασε η Άγκυρα στην έναρξη της δεύτερης, επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. 

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει τους πάγιους ισχυρισμούς της γείτονος περί παραβίασης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «είναι συνιδιοκτήτες του νησιού». 

Μιλά, δε, για μονόπλευρες ενέργειες, όσον αφορά τις έρευνες για φυσικούς πόρους που πραγματοποιούνται κατόπιν αδειών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει βούληση για δημιουργία ξανά εταιρικής σχέσης με τους Τουρκοκυπρίους: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί περισσότερο το κυπριακό ζήτημα που υφίσταται εδώ και 50 χρόνια. Θα είναι πιθανή η διαπραγμάτευση της λύσης των δύο κρατών σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν οι μοναδικοί ιδιοκτήτες των πόρων του Νησιού»”.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται η πραγματική ουσία της πολιτικής πρότασης των Ναζιστών που καταλήγουν να προτείνουν ότι και ο Ερντογάν. ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ=ΔΙΠΛΗ ΕΝΩΣΗ!



Και μάλιστα αποδεικνύεται η κουτοπονηριά των Μιχαλολιάκου-Κασιδιάρη-Παππά που δίνουν στην Τουρκία την μισή Κύπρο για να πάρουν την άλλη μισή και το Καστελόριζο, άρα και τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών σημαντικού τμήματος της Ανατολικής Μεσογείου. Για τέτοιους πολιτικούς παίχτες και τιτάνες της Διπλωματίας μιλάμε, που αντιμετωπίζουν τους λαούς ως πιόνια «του πάρε δώσε τους»!

Αυτή όμως είναι η κατάληξη της απόπειρας να οικοδομηθεί ένα νέο ισχυρό εθνικιστικό ρεύμα που θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στα πληττόμενα από το Μνημόνιο, λαϊκά στρώματα, ότι η Ανακήρυξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων μπορούν να αποτελέσουν τη διέξοδο στην κρίση, να μας βγάλουν από την Χρεοκοπία.

Όμως η ίδια η κυπριακή εμπειρία αποκαλύπτει ότι ΑΟΖ-εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων –χρεωκοπία-δεινή θέση του λαού πάνε μαζί. Και μάλιστα, το ζήτημα της ενέργειας απαιτεί από τον κόσμο της εργασίας νέες θυσίες, φέρνει νέους εξοπλισμούς, μισθοφορικό στρατό, μεγαλύτερη πρόσδεση στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς –σχεδιασμοί ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, συμβολή στις ισραηλινές προετοιμασίες επίθεσης στο Ιράν.

Όπως πάντα ο λογαριασμός έρχεται στο λαό και τα κέρδη πηγαίνουν στους αστούς.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ

Άμεση Αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο. Να φύγουν τώρα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανικά στρατεύματα και δυνάμεις του ΟΗΕ. Κατάργηση των Συμφωνιών του 1959-60 περί Εγγυητριών Δυνάμεων, που έχουν παραβιαστεί πολλαπλώς από όλους. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Καμιά σχέση της Κύπρου με ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΟΑΣΕ.

Κύπρος Ανεξάρτητη από Μητέρες Πατρίδες και Ιμπεριαλιστικές Δυνάμεις. Λύση του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των κοινών συμφερόντων Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, Ενός Λαού με Δύο Εθνότητες, του συνόλου του κόσμου της εργασίας της πόλης και της υπαίθρου, ανεξαρτήτως εθνικότητας-θρησκείας-χώρας προέλευσης, που ζει για χρόνια μόνιμα στο νησί και έχει φτάσει να ανατρέφει παιδιά 2ης και 3ης γενιάς.

Όχι στα Διχοτομικά Σχέδια Ανάν που διαιωνίζουν την κατοχή και την ιμπεριαλιστική επικυριαρχία.

Εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών με όρους συνεννόησης-συνεργασίας των λαών και κριτήριο την εξασφάλιση όρων ευημερίας τη εργαζόμενης πλειοψηφίας. Έξω οι ιμπεριαλιστές από την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Καμιά συνεργασία μαζί τους είτε με τη μορφή των στρατιωτικών συμμάχων, είτε των επιδιαιτητών ή ακόμη περισσότερο, με τη μορφή των πολυεθνικών εταιρειών της ενέργειας.

Καμιά συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη, το Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη και δικαίωση των δίκαιων ιστορικών αιτημάτων του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού.

Η Ειρήνη, η Ευημερία των εργαζομένων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη εξαρτάται πριν από όλα από την πολιτική συνειδητοποίηση της ανάγκης σύγκρουσης πρώτα απ΄ όλα με την δική τους κυβέρνηση, το δικό τους αστικό κράτος και κατεστημένο. Από την ανάπτυξη κοινών αποφασιστικών ταξικών αγώνων, Εργατικής Διεθνιστικής Πάλης με στόχο την Αντικαπιταλιστική Επανάσταση και την Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΑ. ΔΡΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: