Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Ιερή Συμμαχία των κυβερνήσεων – Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ.-Δ.Ν.Τ μίλησε, ήρθε η ώρα να μιλήσει κι ο λαός

Κάλεσμα της ΑΝ.Α. ΤΡΟΠΗΣ Κυπρίων φοιτητών Κομοτηνής:


Και είναι κάποιες μέρες που σαν και αυτές που πέρασαν που πρέπει να έχεις έτοιμο το ΝΑΙ ή έτοιμο το ΟΧΙ. Στα κοινοβουλευτικά κόμματα διαχείρισης του συστήματος,το ΝΑΙ ήταν έτοιμο από καιρό. Έτσι τη ληστεία την ονομάσανε κούρεμα καταθέσων. Το πλήρωμα της κρίσης το βαφτίσανε ΜΝΗΜΟΝΙΟ, PLAN A' και PLAN B'. To Δούρειο Ίππο για το ποιός θα πληρώσει τη νύμφη, το είπανε ΧΡΕΟΣ και το δηλητήριο το είπανε Δανειακή Σύμβαση από την Ε.Ε.  Το λησταρχείο της Ε.Ε., αυτή η καπιταλιστική ολοκλήρωση που είναι ο μαέστρος της επίθεσης εναντίον των ευρωπαικών λαών και όχι μόνοονομάστηκε το σπίτι των λαών και το νόμισμα τους το ευρώ.

Όμως μετά το καρναβάλι ο βασιλιάς καπιταλισμός βρέθηκε γυμνός και σκόρπισε και τις τελευταίες αυταπάτες. Η απόφαση του Γιούρογκρουπ στο να μπει χέρι στις καταθέσεις και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα μιας χώρας μέλος της Ε.Ε. φανέρωσε στους δύσπιστους αλλά καλοπροαίρετους πως η ηγεμονική γερμανική αστική τάξη κάνει κουμάντο μαζί με τη συναίνεση των ηγεμονικών αστικών μερίδων των χωρών της Ε.Ε. Οι λαοί δεν θα είναι ποτέ εταίροι σε μια τέτοια λυκοσυμμαχία αλλά θα έχουν το ρόλο της αρχαίας εταίρας και παλλακίδας. Μάλιστα ο Σόιμπλε το δήλωσε καθαρά πως το διευθυντήριο των Βρυξελλών δεν υπολογίζει κανένα αστικό κοινοβούλιο πλέον όταν αποφάσισε ήδη το Γιούρογκρουπ τη δεύτερη φορά.

Επίσης, η κρίση είναι τόσα βαθειά που σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία καταστρέφονται πέρα από τις παραγωγικές δυνάμεις και κεφάλαια. Βέβαια, αυτό θα το καταφέρει καλύτερα, ο καπιταλισμος, στο τέλος της μέρας με έναν μεγάλο πόλεμο μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ώστε να επέλθει ανάπτυξη πάνω σε καμμένη γη. 

Το παράδειγμα των δυο παγκοσμίων πολέμων είναι γλαφύρο στο πως ο καπιταλισμός ξεπερνάει τις δομικές του κρίσεις πάνω στα πτώματα εκατομμυρίων εργαζομένων.  Ο πρώην παράδεισος της Κύπρου εύκολα μπορεί να γίνει θέρετρο πολεμικών εξελίξεων και το κοινωνικό σχέδιο ΑΝΑΝ που επήλθε, να μετατραπεί σε ένα δεύτερο εφιαλτικό σχέδιο ΑΝΑΝ και με τη βούλα του ΝΑΤΟ που δεν θα περάσει καν από δημοψήφισμα και με δέλεαρ το φυσικό αέριο. 

Σε αυτή τη συγκυρία ευτυχώς ο κυπριακός λαός, δεν στάθηκε παρατηρητής των εξελίξεων. Πίεσε και αρχικά κατάφερε το πρώτο ΟΧΙ και έσπρωξε και αυτό το μνημονιακό ΑΚΕΛ στο δρόμο, που σε προηγούμενο χρόνο περηφανευόταν για την εφαρμογή μνημονιακών μέτρων πριν καν την υπογραφή του μνημονίου. Όταν τα ερωτήματα έτρεχαν αμείλικτα ψέλλιζε “ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ” αλλά την ίδια ώρα έλεγαν “ ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.” πράγματα εντελώς αντιφατικά που οδήγησαν μετά είτε στην αποχή είτε στην ομοφωνία στη Βουλή και τη λύση εντός της ΕΕ και του κρεματορίου του ευρώ. Την ίδια ώρα μάλιστα που το 68% του λαού βρωντοφώναζε έξω από το ευρώ.

Σε αυτή την κατεύθυνση ως ΑΝ.Α.ΤΡΟΠΗ κυπρίων φοιτητών καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πάρουν την πολιτική στα χέρια τους και να πάρουν αποφάσεις για την επιβίωση και το μέλλον τους διαλέγοντας τη λιγότερο αιματηρή λύση της εξέγερσης με όπλα τις συνελεύσεις-απεργίες-καταλήψεις κρατικών κτηρίων. 

Στον ίδιο τόνο καλούμε τις δυνάμεις της εκτός των τειχών αριστεράς στην Κύπρο και όχι μόνο να συγκροτήσουν ένα στιβαρό αντικαπιταλιστικό απελευθερωτικό πολιτικό υποκείμενο μέσα από ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα εργατικής πολιτικής: Όχι στις τρόικες και στα καταστροφικά προγράμματα διάσωσης. Να μην ξαναπατήσουν στις χώρες μας, καμία διαπραγμάτευση, μονομερής κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων. Παύση πληρωμών στους τοκογλύφους - διαγραφή του χρέους. Έξω από το ευρώ και την ΕΕ. Πέρασμα στο δημόσιο όλου του τραπεζικού συστήματος και αναδιοργάνωσή του προς όφελος του λαού. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά Ταμεία και τον δημόσιο πλούτο (δημόσιες υπηρεσίες, περιβάλλον, ορυκτό πλούτο). Να πληρώσει το κεφάλαιο με πλούτο, ιδιοκτησία και εξουσία.

Ένα τέτοιο ρεύμα θα οξύνει την κρίση και μπορεί να προκαλέσει ρωγμές, στηριγμένο στη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών και όχι στα παζάρια των ιμπεριαλιστών. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αξιοποιήσει και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, χωρίς βεβαίως να νομίζει ότι η Ρωσία του Πούτιν μπορεί να ελευθερώσει την Κύπρο ή ο Ομπάμα να στηρίξει μια «αριστερή κυβέρνηση» στην Ελλάδα.Ο ποιητής έλεγε πως ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει και αυτό το ΟΧΙ πηγαίνει βαθειά στη συνείδησή του. Τον τιμάει η ίδια η Ιστορία.Να το πάμε μέχρι τέλους, μην αφήσουμε μισό αυτό το ΟΧΙ.

Στο 2ήμερο 1-2 Απριλίου στην Κομοτηνή, η ΑΝ.Α.ΤΡΟΠΗ σας καλεί στις προβολές που θα διοργανώσει στο ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ καφέ-μπαρ στις 19.45 όπου θα προβάλει τα ντοκυμαντέρ DEBTOCRACY και το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: