Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νέες απολύσεις και περικοπές στην ΚΕΟ

Μέτα τις μαζικές απολύσεις το καλοκαίρι του 2011, η εργοδοτική χούντα στην ΚΕΟ προχωρά σε νέες απολύσεις και περικοπές. Τότε οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με παγκύπρια απεργία διαρκείας μια βδομάδα (δείτε εδώ), που όμως κατέληξε σε οδυνηρό συμβιβασμό των ξεπουλημένων ηγεσιών των συντεχνιών και των εργαζομένων με την εργοδοσία, με την αποδοχή 120 απολύσεων (δείτε εδώ).

Οι εργαζόμενοι από τότε μέχρι σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχείς εκβιασμούς και τρομοκρατία από την εργοδοτική πλευρά, που έφθασε στο αποκορύφωμα της με την απόφαση πριν δύο μήνες για περικοπές σε μισθούς και εργατικά κεκτημένα, απόφαση που παραβιάζει ακόμα και την τριετή συλλογική σύμβαση που υπογράφτηκε το 2011. Τα νέα μέτρα που δόθηκαν στους εργαζόμενους με τον απόλυτο εκβιασμό ή τα αποδέχεστε ή θα προχωρήσουμε σε απολύσεις, είναι τα εξής:


Οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι δεν τα αποδέχθηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα την ανακοίνωση από την εργοδοσία για επερχόμενες απολύσεις. Η απάντηση των εργαζομένων σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι παρά μόνο η απεργία διαρκείας και ο ανυποχώρητος αγώνας για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Τους καλούμε να μην αποδεχθούν κανένα οδυνηρό συμβιβασμό είτε από την εργοδοσία, είτε από το υπουργείο εργασίας, ούτε να εμπιστευτούν τις ξεπουλημένες συντεχνιακές ηγεσίες, αλλά να πιέσουν για συνεχείς απεργίες και παράλληλα να προωθήσουν την αυτοοργάνωση τους. Να παλέψουν για την δημιουργία ταξικού σωματείου και κινήματος που θα συγκρούεται με τις πολιτικές του κεφαλαίου και δεν θα διαπραγματεύεται αφαίρεση κεκτημένων. Αν είναι εφικτό ακόμα και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν την προοπτική να προχωρήσουν στην αυτοδιαχείριση του εργοστασίου.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: