Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Τίποτα δεν τέλειωσε! Αύριο στις 12 στην Λεμεσό συγκέντρωση στην πλατεία Διοικητηρίου και πορεία ενάντια σε κυβέρνηση -εε-δντ τρόικα και μνημόνια!

Πέρασαν απόψε και τα 9 μνημονιακά νομοσχέδια που έθεσε προς ψήφιση η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ήταν:


Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο περί ίδρυσης ταμείου αλληλεγγύης νόμος και τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές ενώ  με οριακή πλειοψηφία μίας ψήφου εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών, που περιλαμβάνει την μετατροπή της Λαϊκής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα.  Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Εναντίον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή. 

- Ο περί τραπεζικών εργασιών τροποποιητικός νόμος. Ψηφίστηκε ομόφωνα.

- Ο περί ειδικού φόρου πιστωτικού ιδρύματος τροποποιητικός νόμος. Ψηφίστηκε ομόφωνα.

- Ο περί της διαχείρισης χρηματοοικονομικών κρίσεων τροποποιητικός νόμος. Ψηφίστηκε ομόφωνα.

- Ο περί σύστασης και λειτουργίας σχεδίου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων νόμος. Ψηφίστηκε ομόφωνα. 

 - Οι περί λειτουργίας ταμείου προστασίας καταθέσεων και εξυγίανσης πιστωτικών και άλλων ιδρυμάτων κανονισμοί Ψηφίστηκαν ομόφωνα. 

- Ο περί συνεργατικών εταιρειών τροποποιητικός νόμος. Ψηφίστηκε ομόφωνα.

Λεπτομέρειες για τα νομοσχέδια, τις επιπτώσεις τους και την στάση των κομμάτων θα πούμε αύριο και τις επόμενες μέρες. 

Αυτό που έχει σημασία να πούμε ότι είναι ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποδεχθούμε αυτά τα μέτρα που βάζουν την θηλιά στον λαιμό μας, αλλά να παλέψουμε για την ανατροπή τους. Να μην αφήσουμε τα μνημόνια να λεηλατήσουν τις ζωές μας αλλά να τα καταργήσουμε στην πράξη! 
Από σήμερα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανα-συγκρότηση ενός λαικού κινήματος που θα δώσει την μάχη ενάντια σε κυβέρνηση-εε-δντ για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Για την έξοδο από το καταστροφικό ευρώ.

Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Λεμεσό συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία διοικητηρίου και πορευόμαστε για να διατρανώσουμε την θέληση μας να συγκρουστούμε με όσους μας έχουν φέρει μέχρι εδώ και το καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

- ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ

ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ. ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΛΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

- ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ!

- ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

- ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Ταξική Επαναστατική Συσπείρωση
                                          (ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: