Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ντου στη βουλή κι από τους κατόχους αξιογράφων


Είναι ελπιδοφόρο ότι άρχισε επιτέλους να εκδηλώνεται η οργή του λαού (και μάλιστα με συγκρουσιακή μορφή) για το μνημόνιο και τα εγκλήματα βουλευτών, πολιτικών και τραπεζιτών.

Είναι όμως και προβληματικό από την άλλη, ότι δεν υπάρχει συντονισμός, αλληλεγγύη και κοινή δράση στις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν οι ανέξοδες διαμαρτυρίες και ατομικιστικές αντιλήψεις για ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων χωρίς να μπαίνει στο στόχαστρο το πολιτικό σύστημα και χωρίς να επιδιώκεται η ευρύτερη κοινωνική αντίσταση.

Οι αγώνες μπορούν να έχουν νικηφόρα προοπτική μόνο αν ηττηθεί ο υποταγμένος συνδικαλισμός και προωθηθεί η αυτοοργάνωση εργαζομένων και ανέργων, με την συγκρότηση όπου είναι αναγκαίο και εφικτό, ανεξάρτητων σωματείων που θα παλεύουν για την αγωνιστική και ταξική ενότητα, για την κοινωνική ανατροπή ενάντια στις αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος.



Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοχοι αξιογράφων κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο της βουλής και ακολούθως στο αίθριο της βουλής όπου κτυπούσαν τα τζάμια έξω από την αίθουσα  που συνεδριάζει η κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών, φωνάζοντας «βγάλτε τους κλέφτες έξω». Στην προσπάθεια τους να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδρίας προκάλεσαν ζημιές στο κλιμακοστάσιο της βουλής.

Αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της Βουλής, κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν το όνομα εκάστου βουλευτή και δίπλα το σύνθημα «μην γίνεις εγκληματίας» και μάζευαν υπογραφές προς τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής, σημειώνοντας ότι σε 30 μέρες από σήμερα αν δεν αρθεί η αδικία εις βάρος τους, θα τερματίσουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες αυτές.

Οι διοικήσεις των τραπεζών προσερχόμενες στη Βουλή αντιμετώπισαν την οργή από τους κατόχους αξιογράφων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της επιτροπής οι διαδηλωτές έφυγαν από την είσοδο της Βουλής και πήγαν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: