Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Συγκέντρωση αύριο στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία στην Λευκωσία


Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ ότι “ οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που επλήγησαν (σκοτώθηκαν δηλ.) στη Γάζα άξιζε καθώς ήταν μόλις ένοπλοι τρομοκράτες” αποτυπώνει με τον πιο στυγνό τρόπο την αιματοχυσία που εξελίσσεται στη Γάζα τις τελευταίες μέρες. Πάνω από 150 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες σε μία περιοχή από τις πιο πυκνοκατοικημένες στον πλανήτη, η οποία δεν έχει τακτικό στρατό, ούτε αεροπλάνα και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί ή να αποτελέσει στα σοβαρά απειλή για την 4η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στον κόσμο. Οι Παλαιστίνιοι βομβαρδίζονται από αέρος αλλά και από θαλάσσης.

Η ημερομηνία έναρξης της επίθεσης -14 Νοέμβρη- φυσικά δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με το τέλος των αμερικάνικων εκλογών. Σε καμία περίπτωση δε βόλευε την αμερικάνικη άρχουσα τάξη αλλά και ηγεσία να έχει να διαχειριστεί έναν πόλεμο εν όψει εκλογών. Μπορεί η ισραηλινή ηγεσία να είχε ταχθεί με το ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ρόμνεϊ αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι ούτε ο Ομπάμα θα βάλει φρένο σε αυτή την ιστορία. 

Παρ' όλα αυτά χρειάζεται να δούμε ότι αυτή η επίθεση από τη μεριά του Ισραήλ δε δείχνει δύναμη όπως μπορεί να έκανε στο παρελθόν. Η σφήνα των αραβικών επαναστάσεων από το 2011 και μετά έχουν αλλάξει δραματικά το συσχετισμό στη Μέση Ανατολή. Πριν από αυτό, τα αραβικά κράτη με τις δικτατορίες τους, συνεργάζονταν με το κράτος-δολοφόνο. Ο Μουμπάρακ της Αιγύπτου κρατούσε κλειστό το σύνορο της Ράφαχ, μετέφερε φυσικό αέριο κλπ. Ο γίγαντας της αραβικής εργατικής τάξης όμως ξύπνησε και εκτός από το να γκρεμίζει δικτατορίες έχει βάλει στόχο να σταματήσει την απομόνωση των αδερφών τους στην Παλαιστίνη. Διεκδικούν από τα κράτη τους να σταματήσουν τις συμμαχίες με τους ιμπεριαλιστές και αυτό εκδηλώνεται με κάθε τρόπο. Από τις επιθέσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ όπως έγινε στην Αλεξάνδρεια μέχρι τις  απεργίες των εργατών στο φυσικό αέριο που απαιτούσαν να σταματήσει η παροχή φυσικού αερίου προς το Ισραήλ. Άρα πρόκειται για τον πανικό του Ισραήλ μπροστά σε εξελίξεις που δεν μπορεί να ελέγξει.
  
Μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις δε μπορούμε να ξεχνάμε το βρώμικο ρόλο που έχει παίξει και η δική μας κυβέρνηση. Οι συμφωνίες για την ΑΟΖ, η έναρξη των γεωτρήσεων έγιναν σε στενή συνεργασία με το Ισραήλ. Η  κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την αμερικάνικη Noble Energy για την έρευνα και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Η Noble Energy φέρνει στο παιχνίδι και την ισραηλινή Delek, η οποία αφενός συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Noble, αφετέρου μαζί με τη Noble έχουν αναλάβει τα κοιτάσματα που βρίσκονται ανατολικότερα και αποτελούν την αιχμή της διαμάχης με το Λίβανο. 
Στην πραγματικότητα, μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από τα wikileaks της αμερικάνικης πρεσβείας στην Κύπρο που δημοσίευσε η εφημερίδα Φιλελεύθερος, ήταν οι ισραηλινοί που “πρώτοι είχαν αγοράσει από την Κυπριακή Δημοκρατία τα σεισμικά δεδομένα” και αυτοί ενθάρρυναν τη Noble. «Ο εκπρόσωπος της Νoble Εnergy, μας είπε ότι αποφάσισαν να κάνουν προσφορά μόνο την τελευταία στιγμή, κατά κύριο λόγο με παρότρυνση από τους Ισραηλινούς εταίρους τους», αποκαλύπτει ο πρέσβης.

Επιπλεον ο ελληνικός και ο ελληνοκυπριακός καπιταλισμός δεν ήταν αθώοι του αίματος ούτε στον πόλεμο του Ισραήλ κατά του Λιβάνου το 2006. Στήριξαν διπλωματικά την ισραηλινή επίθεση και στη συνέχεια πήραν μέρος στον αποκλεισμό σε βάρος του Λιβάνου. Μπορεί το ΑΚΕΛ να θέλει να έχει στις παραδόσεις του τους αγώνες για λευτεριά στην Παλαιστίνη αλλά σήμερα έχει βαμμένα τα χέρια του με αίμα. 

Μάλιστα η κυπριακή κυβέρνηση συμφώνησε με το Ισραήλ για συνεργασία και στον στρατιωτικό τομέα! Εκτός από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο κρατών, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν τη στρατιωτική εκπαίδευση της κυπριακής εθνοφρουράς σε διάφορους τομείς, ενώ συζητιέται ακόμα και η μόνιμη παρουσία ισραηλινού στρατού στην Κύπρο για την προστασία των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου. Ήδη το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιο λάρνακας και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα πλαίσια ασκήσεων και επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων του!

Το κίνημα συμπαράστασης στην Παλαιστίνη χρειάζεται να βάλει στο κέντρο του αυτές τις εγκληματικές σχέσης της κυβέρνησης  με το κράτος-δολοφόνο. Να διεκδικήσει να κλείσει η πρεσβεία των σιωνιστών και να διακοπούν όλες οι σχέσεις μαζί τους. 

Ταυτόχρονα μία τελειωτική νίκη μπορεί να έρθει μόνο με τη διάλυση του κράτους του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα απομεινάρι της αποικιοκρατίας στην περιοχή, για ένα κράτος-μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών. Αυτό περνάει στα καθήκοντα ολόκληρης της αραβικής εργατικής τάξης. Η απελευθέρωση της Παλαιστίνης δεν είναι δυνατόν να έρθει από την απομονωμένη πάλη των Παλαιστινίων. Μπορεί να έρθει μέσα από την αραβική επανάσταση που θα σαρώσει ακόμα και τα σύνορα που χάραξαν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους. 
                  
                ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
                      ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ
       ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Ταξική Επαναστατική Συσπείρωση
                                          (ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: