Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μετανάστρια στην Κύπρο σκοτώθηκε σε αστυνομική καταδίωξη!


Γυναίκα από το Νεπάλ 36 χρονών (δεν έγινε γνωστό το όνομα της) σκοτώθηκε την Κυριακή 7 Οκτώβρη, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι που διέμενε μαζί με άλλους. Η μετανάστρια χωρίς χαρτιά,σκοτώθηκε στην προσπάθεια της να αποφύγει την σύλληψη από αστυνομικούς που είχαν μπει στο σπίτι για έλεγχο. Δέθηκε με σεντόνι και έπεσε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου πολυκατοικίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα.

Φαίνεται ότι η κοπέλα έδεσε σεντόνι στο μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου διέμενε με σκοπό να κατέβει σε διαμέρισμα πιο κάτω ορόφου, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στη βεράντα του διαμερίσματος του 1ου ορόφου από ύψος περίπου 13 μέτρων, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο το θάνατο».

Ακόμα ένα περιστατικό κρατικής δολοφονίας που περνά στα ψιλά από τα ΜΜΕ που απλά αναπαράγουν το αστυνομικό δελτίο. Ακόμα ένας θάνατος μετανάστριας άγνωστος κυριολεκτικά. Ακόμα ένα δήθεν ατύχημα όπως βαφτίζονται και οι εργατικές δολοφονίες από τους εργοδότες. 

Για μας όμως πρόκειται για ένα έγκλημα, ένα έγκλημα που μένει ατιμώρητο και που διαπράττουν, δικαιολογούν και υποθάλπουν κυβερνήσεις, αστυνομία και ρατσιστικές ομάδες. Οι μετανάστες/στριες εδώ όπως και σε όλο τον κόσμο, ζουν και εργάζονται σε ένα μεσαιωνικό καθεστώς υπερεκμετάλλευσης που τους έχουν επιβάλει τα αφεντικά, με μισθούς πείνας, σε ανασφάλιστη και μαύρη εργασία χωρίς δικαιώματα. Αυτά όπως και η δήθεν παράνομη διανομή δεν υφίστανται επειδή δεν μπορούν να παταχθούν, αλλά επειδή ακριβώς συμφέρουν το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Κάτι που συγκαλύπτουν οι μηχανισμοί του κράτους γι αυτό και δεν θα δείτε ποτέ αστυνομικούς να κάνουν εφόδους σε σπίτια εργοδοτών. Αντίθετα οι μετανάστες, ιδιαίτερα αυτοί χωρίς χαρτιά, ζουν με τον φόβο της σύλληψης και της απέλασης και πεθαίνουν εξαθλιωμένοι και κυνηγημένοι. 

Και μέσα σ' όλα αυτά η κυρίαρχη προπαγάνδα τους ενοχοποιεί και τους μετατρέπει σε εξιλαστήρια θύματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, με αποτέλεσμα την αναβίωση και έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Έτσι οι μετανάστες στοχοποιούνται και δολοφονούνται όχι μόνο από τα κράτη και τα αφεντικά, αλλά και τις ρατσιστικές-ακροδεξιές συμμορίες. Αυτές οι συμμορίες φυσικά δεν είναι παράνομες, ούτε κυνηγιούνται από τις αρχές, αλλά αντίθετα αποτελούν νόμιμα πολιτικά κόμματα αναγνωρισμένα από το κράτος! Ο λόγος προφανής αφού η δράση τους εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και δολοφονία και καλούμε κάθε προοδευτικό άνθρωπο και οργανωμένα σύνολα να πάρουν θέση, να ξεσκεπάσουν και να συστρατευτούν ενάντια στη εγκληματική κυρίαρχη πολιτική που δολοφονεί τους καταπιεσμένους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. 

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή Ταξική Επαναστατική Συσπείρωση
                                          (ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: