Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Νικηφόρος:Η δυστυχία του κόσμου είναι ευλογία απ τον θεό!

Tελικά ο ανεκδιήγητος αρχιεπίσκοπος έχει πολλά πνευματικά παιδιά και ανάμεσα στους μητροπολίτες. Μετά τον μητροπολίτη Κυρηνείας που ευλογούσε τους νεοναζί σε εκδήλωση τους, χτες ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, σε δηλώσεις στη μονή Παναγίας του Κύκκου, έφτασε στο σημείο να κηρύσσει στο ποίμνιο του ότι η οικονομική κρίση είναι ευλογία Θεού, «γιατί αποτελεί ηχηρό χαστούκι, μια παιδαγωγική τιμωρία από τον ίδιο τον Θεό για να ξυπνήσει τον λαό». Το αιτιολόγισε μάλιστα με «θεόπνευστο» σκεπτικό: «Επειδή για 38 χρόνια όχι μόνο δεν μετανόησε ο λαός, αλλά βυθίστηκε στην αμαρτία και την ανομία και αρνήθηκε την θεϊκή παρουσία, ο Θεός μεταποίησε την ηθική και πνευματική κρίση σε οικονομική κρίση», τόνισε στο κήρυγμα του.

Έχει το θράσος μάλιστα να τα λέει αυτά ενώ η Μονή Κύκκου έχει περιουσία πέραν των των 554 εκατ. ευρώ! (δείτε σχετικά εδώ). Αυτός είναι ο δήθεν προοδευτικός ιερέας που προωθούσε το ΑΚΕΛ για αρχιεπίσκοπο! Ένας χριστέμπορας με τη μεγαλύτερη περιουσία που είχε ποτέ εκκλησία, που τα κερδίζει με τις πλάτες του κράτους και εις βάρους του λαού και τον κοροιδεύει κι από πάνω!

Η τακτική να προσπαθήσουν να γεμίσουν τον κόσμο ενοχές, ότι δηλαδή ο ίδιος ευθύνεται για την οικονομική καπιταλιστική κρίση που έχει εξαθλιώσει ολότελα τα λαϊκά στρώματα είναι κοινός παρονομαστής όλων των «εκπροσώπων του θεού» με πρώτο και καλύτερο τον αρχιεπίσκοπο που θησαυρίζει κι αυτός συνεχώς εν καιρώ κρίσης! Πως θα διαφυλάξουν τα κέρδη τους άλλωστε αν δεν υποτάξουν το ποίμνιο τους; Αυτές όμως οι προκλήσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν και να αντισταθούν στους στυγνούς καπιταλιστές και του εκκλησιαστικού κατεστημένου. Όχι απλά να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά να απαλλοτριωθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: