Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Παραίτηση 3 αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό των 2 φοιτητών το 2005


Τρία από τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, τα οποία είχαν εμπλοκή στον ξυλοδαρμό δύο φοιτητών, το 2005, στη Λευκωσία, εξαναγκάζονται σε παραίτηση με σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφέσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, “σχετικά με την υπόθεση που αφορούσε τον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών, που διαπράχθηκε το 2005, στη Λευκωσία, υπόθεση στην οποία εμπλέκονταν δέκα μέλη της Αστυνομίας, ο αρμόδιος Βοηθός Αρχηγός άσκησε έφεση για την ποινή που τους είχε επιβληθεί, θεωρώντας την ως ανεπαρκή”.

“Το Συμβούλιο Εφέσεων”, είπε ο κ. Αγγελίδης, “μετά από ακρόαση και αφού άκουσε τις δύο πλευρές, εξέδωσε σήμερα, 3 Αυγούστου, την απόφασή του”.

Οπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, “κατά πλειοψηφία αποφάσισε τον εξαναγκασμό σε παραίτηση τριών μελών της Αστυνομίας, αφού κρίθηκε ότι είχαν το μεγαλύτερο βαθμό ευθύνης και συμμετοχής στο περιστατικό”.

Σε άλλα τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, πρόσθεσε, το Συμβούλιο Εφέσεων αύξησε την ποινή που τους είχε επιβληθεί, επιβάλλοντάς τους την αναβολή της επιβολής της ετήσιας προσαύξησης επί δύο έτη.

“Για τα υπόλοιπα τρία μέλη”, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, “το Συμβούλιο Εφέσεων έκρινε ότι η ποινή, που τους επιβλήθηκε, δεν ήταν έκδηλα ανεπαρκής και επικύρωσε την ποινή που τους είχε επιβληθεί”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: