Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

To Χάος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού αρχίζει να εντείνεται έχοντας Ναζιστική αιχμή

Η ικανοποίηση του εργαζόμενου λαού μας για τον καταποντισμό του δικομματισμού και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζουν όλα τα αστικά κόμματα –ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Μπακογιάννη-ΛΑΟΣ- σε συνδυασμό με το ξεφούσκωμα της πολιτικής φούσκας που αποτελεί η λάιτ αστική εκδοχή της οικολογίας ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, δε μπορεί να κρύψει τον προβληματισμό που γεννά η άνοδος ακραίων εκδοχών της δεξιάς παράταξης, όπως το κόμμα του Καμμένου και η Ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Η προσδοκία ότι κάτι μπορεί να αλλάξει από τη γεμάτη αντιφατικά μηνύματα αντιμνημονιακή ψήφο του λαού μας. Η αίσθηση ότι κάτι σημαντικό συντελέστηκε στις χθεσινές εκλογές που γεννά προβληματισμό στις αστικές τάξεις και τα επιτελεία τους σε όλη την Ευρώπη,εντείνοντας ταυτόχρονα την οικονομική και πολιτική τρομοκρατία που ασκείται στο λαό μας από Ε.Ε.-ΔΝΤ-τα απομεινάρια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τον κόσμο του πλούτου και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, ακολουθείται από ευρύτερους προβληματισμούς.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να δούμε ότι αν πάμε ένα βήμα παρακάτω την ανάλυση μας από το δίλημμα «Μνημόνιο– Όχι Μνημόνιο», θα παρατηρήσουμε ότι έχει διευρυνθεί ο χώρος των εντός και εκτός βουλής κομμάτων -μεταξύ των οποίων το ΕΠΑΜ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ- που ουσιαστικά απαιτούν την επιθετική υπεράσπιση του ελληνικού αστικού κόσμου,θέτοντας στην ερμηνεία τους για την εποχή και την κρίση Εθνικό, τελικά Αστικό Παρανομαστή και όχι Ταξικό-Εργατικό. 

Στα προγράμματα τους κυριαρχούν το ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ (χαρακτηριστική η τοποθέτηση-απαίτηση του Τσίπρα,κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κύπρο, για εφαρμογή και στο Αιγαίο του προτύπου ενεργειών της κυβέρνησης Χριστόφια σε σχέση με τον καθορισμό ΑΟΖ και τη διαμόρφωση διεθνών συμμαχιών διαμέσου των σχεδίων εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων για την αντιμετώπιση της «τουρκικής επιθετικότητας»),της ανάγκης αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων με την συνακόλουθη αύξηση της στρατιωτικής θητείας-στράτευση στα 18 και την κλιμάκωση των εξοπλισμών, υπό την ομπρέλα διαφοροποιημένων, στα επιμέρους ζητήματα, προτάσεων αστικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Πολιτικές προτάσεις που στην πλειοψηφία τους ουσιαστικά θέτουν ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και των μνημονίων, αποφεύγοντας ως «ο διάολος το λιβάνι» την προοπτική επαναστατικής υπέρβασης της κρίσης, διαγραφής του χρέους, αφήνοντας αλώβητο το βίαια ταξικό οικονομικό και πολιτικό εποικοδόμημα της Ε.Ε., απαιτώντας την αδιατάρακτη υποταγή του λαού μας σε Ε.Ε. και ΕΥΡΩ, στις κυρίαρχες επιλογές του κεφαλαίου!

Από αυτή την σκοπιά,παρακολουθώντας τις εξελίξεις του τελευταίου 10ημερου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί την ναζιστική αιχμή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που κολυμπώντας στα θολά αντιμνημονιακά νερά, αποκρύπτει ότι αποτελεί συνέχεια, κρίκος στην αλυσίδα της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, που στην άλλη άκρη της βρίσκονται προβεβλημένες μορφές του Μνημονιακού Τόξου.

Ο ρατσιστικός και εθνικιστικός λόγος της Χρυσής Αυγής, η δολοφονική της πρακτική που θέλει να ξαναχαρίσει «την Ελλάδα στους Έλληνες», επιπλέει στη λάσπη της κατασυκοφάντησης των μεταναστών από τα ΜΜΕ. Στα εκχυλίσματα πολιτικού αυταρχικού βόθρου που παρουσίασε ο Σαμαράς στο Ζάππειο ως θέσεις για την Άμυνα και την Ασφάλεια. 

Στις απάνθρωπες και γκεμπελίστικες μεθόδους Χρυσοχοίδη-Λοβέρδου που διαπομπεύουν τα θύματα, τις ασθενείς ιερόδουλες, για να κρύψουν τις ευθύνες ενός πόρνου κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, κατασταλτικών δυνάμεων και αστικού πολιτικού συστήματος, που βεβαίως συναλλάσσεται-αλληλοδιαπλέκεται με τα κυκλώματα του υποκόσμου. 

Στην αγαστή συνεργασία φασιστικών λεσχών εφέδρων, που καθοδηγούνται και ελέγχονται από το υπουργείο εθνικής άμυνας, με τις αστυνομικές αρχές στα επαναλαμβανόμενα πογκρόμ κατά μεταναστών και στις αναίτιες επιθέσεις εναντίον τους. 

Κυρίως όμως βρίσκεται στην κοινή δράση χρυσαυγιτών-ματατζήδων εναντίον των πρόσφατων εργατικών κινητοποιήσεων, στο όργιο κρατικής τρομοκρατίας στις παρελάσεις της25ης Μαρτίου και στην συνδυασμένη δράση δικαστικών-αστυνομικών αρχών εναντίων κατειλημμένων κοινωνικών χώρων, με κυβερνητική καθοδήγηση,μετατρέποντας την Αθήνα σε κατεχόμενη πόλη.

Επίσης, ο Χρυσαυγίτης έχει σταθεί στο πλευρό του Έλληνα φάρμερ της Ηλείας, Αργολίδας, Κορινθίας που έχει σκλάβους του Πακιστανούς και Αφγανούς εργάτες γης, για να εξασφαλίσει την υποταγή τους. Έχει σταθεί στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσει «την εγκληματικότητα τους» που δημιουργείται από τους όρους της άθλιας επιβίωσης που τους επέβαλλαν,αλλά κυρίως από τους πρωτόγνωρα βίαιους όρους εργασίας τους, που επιτρέψτε μας τον αναχρονισμό, ξεπερνούν ακόμη και τους όρους εκμετάλλευσης των ειλώτων.

Δεν μας φαίνεται επομένως παράξενο ότι ο Μιχαλολιάκος ουσιαστικά πάει χέρι-χέρι με το Δ.Αβραμόπουλο.Αρκεί να δούμε την αντιδραστική επέλαση του κοσμοπολίτη πολιτικού μόλις τις τελευταίες μέρες, μέσα από τις συνεντεύξεις του που έθεσε σειρά ζητημάτων:

1. Υπάρχει θέμα αύξησης της θητείας. Μια καλή θητεία είναι ένας χρόνος. “Αυτή είναι η εισήγηση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Ωστόσο, σε κάποια στιγμή πρέπει να γίνει εξορθολογισμός της θητείας.Και αυτό το θέμα θα διαχειρισθεί η επόμενη κυβέρνηση.

2. Πάντα με γνώμονα τις εθνικές ανάγκες και το δικαίωμα των νέων στο να βρίσκουν ανοιχτό τον δρόμο στην κοινωνική και επαγγελματική τους πορεία”. Δηλαδή, Στράτευση στα 18…

3. Η προϋπόθεση του ελληνικού γένους για τους υποψήφιους εισαχθέντες στις στρατιωτικές σχολές επανέρχεται. Το δήλωσε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
“Οι ενοπλες δυνάμεις είναι ένας χώρος όπου το εθνικό στοιχείο είναι κυρίαρχο και ορίσει από τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας τους υπηρετούντες στις τάξεις του”, δήλωσε ο ΥΕΘΑ.

Ουσιαστικά ο Δ.Αβραμόπουλος αφομοιώνει την πίεση που ασκήθηκε από ενώσεις αποστράτων και εφημερίδες όπως το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που κατάγγελλναν την «Πρόκληση με αλλοδαπούς αξιωματικούς στον Στρατό» αφού «όλοι όσοι γίνουν δεκτοί και φέτος στις Σχολές Ευελπίδων,Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος, αρκεί να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Πρόκειται για μία απόφαση με απροσδιόριστες συνέπειες τόσο σε ότι αφορά τη μελλοντική ομοιογένεια όσο και τη διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του στελεχιακού δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων». Με δεδομένο ότι η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους από την εγκύκλιο που αφορούσε την προκήρυξη των στρατιωτικών σχολών έγινε για πρώτη φορά κατά το περσινό, ακαδημαϊκό έτος2011-2012, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα του εμετικού «Μαύρου Τρύπα» επιχειρούσε να επιτεθεί στο σύνολο των δειλών μέτρων ενσωμάτωσης των μεταναστών που έλαβε η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου:

«Το ζήτημα, όμως, εκτός από εθνικές έχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει έως τώρα προσβάλει την προηγούμενη απόφαση Βενιζέλου, αποκαθιστώντας άμεσα ένα ζήτημα με μείζονες εθνικές προεκτάσεις, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πατριωτική γραμμή που έχει επιλέξει ο κ. Αντώνης Σαμαράς στην αμυντική πολιτική της χώρας, θέτοντας θέμα αξιοπιστίας. 

Κύκλοι της Συγγρού έλεγαν δε με νόημα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν είχε γνώση όλων αυτών των διαδικασιών, αλλά είναι και κάθετα αντίθετος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απαλοιφή του γένους και από τη νέα προκήρυξη για την εισαγωγή υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την ενεργοποίηση του νόμου 3838/2010 (ο λεγόμενος «νόμος Ραγκούση»), ο οποίος χορηγούσε με συνοπτικές διαδικασίες ελληνική ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς που είχαν φτάσει παράνομα στη χώρα μας. 

Συμπτωματικά ο εμπνευστής του συγκεκριμένου νόμου, που επίσης προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, κ. Γιάννης Ραγκούσης, τυγχάνει σήμερα να είναι αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας».

Την ρατσιστική αυτή προσέγγιση της εφημερίδας, που ενστερνίζεται ουσιαστικά σκληρές ταξικές θέσεις,υπεραμύνθηκε ο Αναστάσιος Φαραντάτος, Σχη εα, της γνωστής οικογενείας που πρωταγωνιστεί σε ακροδεξιά επεισόδια στη Σχολή Ευελπίδων με το άρθρο του «Το ελληνικό γένος ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές». Να θυμίσουμε ότι επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου απαλλάχθηκε ο ακροδεξιός Εύελπις για τα δραματικά ντροπιαστικά φιλοχουντικά επεισόδια που διαδραμάτισε στην Σχολή Ευελπίδων!

4. «Το να ανακηρύξεις την ΑΟΖ δεν σημαίνει ότι είναι εχθρική πράξη. Θα το κάνουμε την επόμενη ημέρα.Εμείς κατ' επανάληψιν το είχαμε πει και είναι από τα κυρίαρχα θέματά μας. Θα ανοίξουμε ξεκάθαρα τον φάκελο της ΑΟΖ. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι μονομερές δικαίωμα κάθε χώρας. Η Ελλάδα έπρεπε ήδη να το είχε κάνει εδώ και πολλά χρόνια», δηλώνει ο Δ.Αβραμόπουλος στον Ευαγγελάτο.

Σε αυτό επομένως το αντιδραστικό τοπίο που διαμορφώνουν τα μέχρι πρότινος αστικά κόμματα εξουσίας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ ξεδιπλώνει πλέον τη δράση της η Ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ας δούμε ορισμένα επεισόδια της δράσης της που αποκαλύπτουν που επικεντρώνεται η τραμπούκικη και δολοφονική προσπάθεια της:

Ενδεικτική των προθέσεων της ναζιστικής οργάνωσης αποτέλεσε η επίθεση στα εκλογικά τμήματα τη μέρα των εκλογών σε Περιστέρι και Πετρούπολη, αλλά και στα εκλογικά περίπτερα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είχαν προηγηθεί επιθέσεις ναζιστών και καταστροφές υλικού σε όλες τις συνιστώσες της αριστεράς.

Επίσης, είχαμε την στοχοποίηση αγωνιστή του αντιρατσιστικού κινήματος και της καταδίωξης από πολυπληθή ομάδα ναζιστών αγωνιστή με μακρόχρονη προσφορά, που για να γλυτώσει έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε μακριά τους.

Το βράδυ των εκλογών, αγωνιστής και υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απειλείται από ναζιστές στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τις δηλώσεις του Φύρερ Μιχαλολιάκου υποχρεώνονται από τους τραμπούκους του να σηκωθούν ως δείγμα σεβασμού στον «ηγέτη»…

Όλα αυτά πλέον προδιαγράφουν την πορεία εξέλιξης της ταξικής πάλης.

Το εργατικό κίνημα και όλες οι συνιστώσες του κινήματος που παλεύουν για την Κοινωνική Απελευθέρωση καλούνται να μπουν μπροστά σε μια δύσκολη εποχή, αλλά με απίστευτα πρωτόγνωρες κοινωνικές δυναμικές και προοπτικές, με τον καθένα μας ατομικά και συλλογικά να συνταράσσεται από βαθιές αντιφάσεις-αντιθέσεις και προκλήσεις.

Για πρώτη φορά όμως η αντεπαναστατική αναμόρφωση όλων των παραγωγικών-κοινωνικών σχέσεων και η επαναστατική προοπτική θα τεθούν και θα αναμετρηθούν τόσο ξεκάθαρα.

                  ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: