Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ


Πρόσφατα η κοινή γνώμη σοκαρισμένη παρακολουθούσε τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σχετικά  με την ύπαρξη Εθνικιστικών Πολιτοφυλακών που εκτός από τη φιλοδοξία μετατροπής τους σε Ιδιωτικές Security με «πατριωτικό περίβλημα» και σκοπό το κέρδος, εκπαιδεύονται στρατιωτικά, ώστε να είναι έτοιμες να συμμετέχουν ένοπλα σε επιχειρήσεις καταστολής κοινωνικών εξεγέρσεων που πυροδοτεί η άγρια ταξική επίθεση και το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης.

Ήδη, ο ελληνικός στρατός εκπαιδεύεται για να αναλάβει ανάλογες κατασταλτικές αποστολές, ενώ οι φασιστικές Λέσχες Εφέδρων που ελέγχονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής, συμπεριλαμβάνουν αυτού του είδους τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην αποστολή τους.

Δεν θα ήταν άστοχο να λέγαμε ότι στο πλαίσιο αυτού του πλέγματος των στρατιωτικών και κατασταλτικών δυνάμεων, με ιδιαίτερη την προσπάθεια του κράτους να ενσωματώσει πολίτες από την εφεδρεία, αφενός η φασιστική-ναζιστική ακροδεξιά και Στρατός-Αστυνομία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, όπως έδειξε και η ψήφος των αστυνομικών, αλλά και η επίθεση δεκάδων ανδρών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην ΑΣΟΕΕ το βράδυ των φοιτητικών εκλογών, αφετέρου, στις Ειδικές Δυνάμεις και σε μονάδες όπως ΜΑΤ-ΜΕΑ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ αναπτύσσονται ναζιστικοί πυρήνες.

Στο στόχαστρο επομένως αυτής της αλληλοτροφοδότησης-συνεργασίας των κατασταλτικών δυνάμεων και των νεοναζί βρίσκονται οι εργατικοί αγώνες (χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Χαλυβουργία), τα κοινωνικά κινήματα και οι νεολαιίστικοι αγώνες, η Αριστερά και ο χώρος της Αυτονομίας, οι μετανάστες και οι ξένοι εργάτες. 

Φυσικά, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού η Χρυσή Αυγή μπορεί να αποτελεί την τραμπούκικη-δολοφονική αιχμή της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, αλλά δεν κρύβει τις προθέσεις εγκαθίδρυσης ενός Ολοκληρωτικού Συντεχνιακού κράτους, άκρατου εθνικισμού-μιλιταρισμού και πολεμοκαπηλείας, υπό έναν απόλυτο Ηγέτη. Εγέρθητει.

Τα όσα όμως συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν εκπλήσσουν τους Κύπριους πολίτες, αφού το παρακλάδι της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στο νησί, ΕΛΑΜ, βαρύνεται για σωρεία εγκληματικών πράξεων. Σε πρόσφατο δημοσίευμα της η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ με τίτλο «Αξιωματικός της ΕΦ εκπαιδεύει ΕΛΑΜιτες» (14-5-2012), είχε αποκαλύψει ότι:

Σοκ και ανησυχίες έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι αξιωματικός του στρατού συστηματικά εκπαίδευε παράνομα στη χρήση... όπλων στελέχη και μέλη του ΕΛΑΜ, τα οποία μετέβαιναν μαζί του σε πεδίο βολής και χωρίς να έχουν, σύμφωνα με τους κανονισμούς, το σχετικό φύλλο πορείας. Ο εν λόγω αξιωματικός που φαίνεται να είναι και ο ίδιος μέλος του ΕΛΑΜ, πιάστηκε επ' αυτοφώρω την ώρα που εκπαίδευε σε πεδίο βολής στη ρήξη όλμων ΕΛΑΜίτη.

Ύστερα από οδηγίες του αρχηγού του ΓΕΕΦ συνελήφθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε στρατόπεδο λίγο έξω από τη Λευκωσία και ανακρίνεται, ενώ οι έρευνες του ΓΕΕΦ συνεχίζονται. Ο εν λόγω αξιωματικός ο οποίος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μας, φέρεται να έχει βαθμό ανθυπίλαρχου έχει βεβαρυμμένο φάκελο καθότι συνελήφθη επανειλημμένα από την Αστυνομία για διάφορες ποινικές υποθέσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν για εκδίκαση στο δικαστήριο. 

Πάντως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα καθότι φαίνεται πως η δράση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο δεν είναι και τόσο ακίνδυνη όπως διατείνονται κάποιοι οι οποίοι είτε ευνοούν τις φασιστικές και παράνομες ενέργειές τους είτε δεν θέλουν να ανοίξουν μέτωπο εναντίον τους.

Η άνοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα θέτει επιτακτικά την ανάγκη να ξηλωθούν τέτοιες οργανώσεις, οι οποίες όπως φαίνεται εκπαιδεύονται μυστικά και παράνομα στη χρήση όπλων.

Σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως αρέσκονται να υποστηρίζουν όσοι καλύπτουν τους φασίστες, οι οποίοι στην καθημερινή τους προπαγάνδα και στην προσπάθεια τους να στρατολογήσουν νεαρά μέλη υπερηφανεύονται για αυτά τα γεγονότα, αλλά μπροστά στη δικαιοσύνη τα αρνούνται πεισματικά.

Εκτός από τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και ξένων εργατών, στα τέλη του 2011 σημειώθηκε  φασιστική επίθεση εναντίον φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ). Η αστυνομία συνέλαβε οχτώ (8) μέλη του ΕΛΑΜ καθώς κατέχει στοιχεία για αυτούς. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι επτά νεαροί, μέλη του ΕΛΑΜ προσήχθησαν ομαδικά ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφάσιζε κατά πόσο θα προχωρούσε σε έκδοση διατάγματος κράτησης τους, ενώ κρατείται και ο όγδοος, μόνιμος στρατιωτικός.

Τα σχετικά δημοσιεύματα του τύπου είναι αποκαλυπτικά της σχέσης στρατιωτικών-φασιστών, της τραμπούκικης και δολοφονικής τους δράση, που μάλιστα, οπλοφορώντας φτάνουν να διαδηλώνουν εκτός του Προεδρικού Μεγάρου, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη δικαιολογημένη πολιτική οργή από τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες για τη μαζική δολοφονία στη Ναυτική Βάση του Μαρί. Ας θυμηθούμε λοιπόν:

Χειροπέδες σε Αξιωματικό (Ανθυπίλαρχο) της Εθνικής Φρουράς πέρασε χθες η αστυνομία Κύπρου, σε σχέση με την πρωτοφανή επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, στο σπίτι του Αξιωματικού εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων και μεγάλος αριθμός φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής αλλά και του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ). Τα στοιχεία που εξασφάλισε το Sigmalive, καταδεικνύουν ότι την πλάτη του συγκεκριμένου υπόπτου βαραίνουν άλλες δέκα προηγούμενες σοβαρές κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ είχε δηλώσει χθες το πρωί στο Sigmalive ότι "δεν έχει καμία εμπλοκή" στην υπόθεση, ενώ έκαναν λόγο για "προσπάθεια κάποιων να στρέψουν τα βλέμματα στο ΕΛΑΜ με σκοπό να το πλήξουν". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες και καλά διασταυρωμένες πηγές, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος εν ενεργεία μόνιμου Ανθυπίλαρχου (Ανθυπολοχαγού) των τεθωρακισμένων, τον οποίο βαραίνουν δέκα κατηγορίες, από άλλα περιστατικά, εκ των οποίων οι σπουδαιότερες είναι κλοπή, παράνομη οπλοφορία, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, επίθεση προς πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κατοχή πέντε συσκευών σπρέι που εκπέμπουν επιβλαβή για τον άνθρωπο αέρια.

Ο προαναφερόμενος αξιωματικός συνελήφθη και μεταφέρθηκε για προσωποκράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας για την υπόθεση των επιθέσεων στο Πανεπιστήμιο. Το παραπάνω συμβάν έλαβε χώρα μεταξύ 00:30 και 02:30 της 7ης Δεκεμβρίου του 2011. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν μια μαύρη κουκούλα, μεγάλος αριθμός φύλλων της χρυσής αυγής και φυλλάδια του ΕΛΑΜ. 

Εν τω μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, επιβεβαίωσε πλήρως την είδηση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε συλληφθεί έξω από το Προεδρικό στις 13 Ιουλίου και έφερε μαχαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς πνέει τα μένεα κατά του εν λόγω αξιωματικού και θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο».   newsit.gr

Νεοναζί και φασίστες στρατιωτικοί συνεχίζουν χωρίς κανένα φραγμό και εμπόδιο την τρομοκρατική τους δράση. Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό ότι το εργατικό κίνημα πρέπει να αναπτύξει μαζικούς και μαχητικούς αγώνες εναντίον του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, όπου το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή αποτελούν συστατικά στοιχεία. Όσο η καπιταλιστική κρίση θα οξύνεται και τα αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας θα γιγαντώνονται, τόσο θα οξύνεται η κρατική καταστολή, που θα εκμεταλλεύεται όλα τα μέσα. Όμως, τόσο θα εντείνεται η ανάγκη της συνολικής ανατροπής.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Τα στοιχεία που εξασφάλισε το Sigmalive, καταδεικνύουν ότι την πλάτη του συγκεκριμένου υπόπτου βαραίνουν άλλες δέκα προηγούμενες σοβαρές κατηγορίες"


....τόσον καλά