Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Θεατρικό δρώμενο "Ρ.Α.Σ."

Με τη άδεια των παιδιών που το ανέβασαν, τους οποίους ευχαριστούμε και συγχαίρουμε παράλληλα για τη θαυμάσια δημιουργία, παραθέτουμε το βίντεο με το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο «Ρ.Α.Σ.», με θέμα την καθημερινότητα του μετανάστη στη σημερινή κοινωνία της Κύπρου, από την θεατρική ομάδα Εκ - Δράσης.  

Η ομάδα επιχειρεί, μέσα από ένα θέατρο δρόμου με στοιχεία αόρατου θεάτρου και με τη βοήθεια των θεατών, να επεξεργαστεί και να βιώσει την καθημερινότητα του μετανάστη. Οι συντελεστές προσπαθούν να ενσαρκώσουν ρόλους, να αναπαραστήσουν καταστάσεις, να μιλήσουν για τον άνθρωπο και να ενεργοποιηθούν σε μια αδρανή κοινωνία. Παρουσιάστηκε τον Αύγουστο στην Λεμεσό και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό για όσους το παρακολουθήσαμε από κοντά.

Προκαλεί έντονο προβληματισμό για ένα θέμα εξαιρετικά επίκαιρο και κρίσιμο σήμερα στην Κύπρο, όπως είναι το μεταναστευτικό, όχι μόνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, αλλά και για τη έξαρση του ρατσισμού. Μόλις προχθές νεοναζιστική οργάνωση οργάνωσε πορεία ενάντια στους μετανάστες στην Λεμεσό, όπου μάλιστα είχαμε και βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες. Ας ελπίσουμε πως θα ενεργοποιηθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις που θα αποτρέψουν τη αναβίωση και ενδυνάμωση του ρατσιστικού μίσους και της μισαλλοδοξίας.
Σ αυτό θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε και μεις με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: