Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνες τυχοδιωκτικές πολεμικές και προβοκατόρικες βλακείες στην Κύπρο



Μπορεί ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία να αντιμετωπίζουν ακραία προβλήματα, η ανεργία να σκαρφαλώνει στο 25% και στο 50% για την νεολαία, οι φόροι να είναι ανελέητοι, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι απολύσεις να θυμίζουν καταιγίδα, εξαιτίας των Μνημονίων και της αντεργατικής πολιτικής, αλλά πολιτικοί και στρατιωτικοί θυμήθηκαν να μας βάλουν να σκοτωθούμε για τα πετρέλαια.

Πραγματικά, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό και τη διπροσωπία που διέπει τα αστικά επιτελεία σε Κύπρο-Ισραήλ-Ελλάδα-Τουρκία. Ενώ το καλοκαίρι όλα τα κράτη συνεργάστηκαν αρμονικά να εμποδίσουν τον Στόλο της Ελευθερίας να φτάσει στα χωρικά ύδατα της Γάζας, κλείνοντας τα λιμάνια, καταλαμβάνοντας τα πλοία, φυλακίζοντας τους καπετάνιους, στρέφοντας τα όπλα στους φιλειρηνικούς αγωνιστές που επέβαιναν σε αυτά, τώρα ο Ερντογάν θυμήθηκε να το παίξει «Προστάτης των Παλαιστινίων» και διέκοψε τις σχέσεις με το Ισραήλ γιατί δεν του ζητούν συγγνώμη για τη δολοφονία 9 αγωνιστών που επέβαιναν στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά! Βεβαίως, φέτος, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρεψε στο πλοίο-σύμβολο Μαβί Μαρμαρά να συμμετάσχει στον Στόλο της Ελευθερίας και εξαπέλυσε μια από τις πιο βάρβαρες εκστρατείες της εναντίον της κουρδικής μειονότητας. Για τέτοια Υποκρισία μιλάμε και χυδαία εκμετάλλευση των πόθων ενός λαού για ελευθερία!

Φυσικά όλοι κατανοούν ότι το πραγματικό επίδικο της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά τη μοιρασιά των ενεργειακών κοιτασμάτων, όπου η Κύπρος και το Ισραήλ μοίρασαν μεταξύ τους τις Αποκλειστικές Ζώνες Οικονομικής Εκμετάλλευσης (ΑΟΖ), αδιαφορώντας αν το Κυπριακό ζήτημα παραμένει άλυτο και γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τις νόμιμες διεκδικήσεις του κράτους του Λιβάνου και των Παλαιστινίων στη Γάζα.  Μάλιστα, η κυπριακή κυβέρνηση επιχείρησε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα μοιράζοντας άδειες εκμετάλλευσης σε ξένες πολυεθνικές και προχώρησε σε στρατιωτικές συμφωνίες ώστε να φέρει την Τουρκική πολεμική απειλή απέναντι σε ευρύτερα συμφέροντα. Πρόκειται δηλαδή για ένα καλά στημένο γεωπολιτικό παιχνίδι, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει το κράτος τρομοκράτης Ισραήλ: καθόλου τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται οι πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και οι πολεμικές απειλές προς τον λαό του Λιβάνου ότι το Ισραήλ δε πρόκειται να ανεχθεί καμιά αμφισβήτηση των ενεργειακών του βλέψεων!   

Ταυτόχρονα, όλες οι κυβερνήσεις βρίσκουν την ευκαιρία να αποπροσανατολίσουν από τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν στους εργαζόμενους και να απαιτήσουν «εθνική ενότητα».

Στο πλαίσιο της πολεμικής κλιμάκωσης,  καθώς το τουρκικό κατεστημένο, με το γνωστό τραμπούκικο τρόπο απειλεί θεούς και δαίμονες, ενώ δέχεται τις «πολεμικές» απαντήσεις του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη, που επίσης πρωταγωνίστησε στην υπογραφή Επιχειρησιακού Μνημονίου Στρατιωτικής Συνεργασίας με το Ισραήλ, σημειώθηκε ένα επικίνδυνο και εξίσου γελοίο περιστατικό  στην Κύπρο που χρήζει ιδιαίτερης έρευνας.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, Τούρκοι κομάντος εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου και περνώντας απαρατήρητοι από τις δυνάμεις του ΟΗΕ που ελέγχουν την περιοχή, έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και έκλεψαν μια ελληνική και μια σημαία της εθνοφρουράς, ενώ έγραψαν και συνθήματα.

Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, η αστυνομία της Κύπρου προχωρά σε έρευνα καθώς πιστεύει ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας γνωστών ακραίων στοιχείων που επιδιώκουν να δυναμιτίσουν τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, εκμεταλλευόμενοι την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί και τα φοβικά σύνδρομα των Ελληνοκυπρίων.

Ήδη, πολεμικά περιοδικά, στημένοι δημοσιογράφοι και ακροδεξιοί πολιτικοί βγήκαν μπροστά και άρχισαν το γνωστό τροπάριο: «εγκατέλειψαν αφύλακτες τις σημαίες, έρμαιο στους Τούρκους», «εγκατέλειψαν αφύλακτο στα σύνορα, απέναντι στον Τούρκο εισβολέα, το πιο ιερό σύμβολο του Γένους, τη σημαία», «η νέα ηγεσία της Εθνοφρουράς έχει μείνει άφωνη από την εγκατάλειψη της προηγούμενης ηγεσίας και το ανύπαρκτο μαχητικό πνεύμα», «το περιστατικό είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εγκατάλειψης της Εθνικής Φρουράς από την κυβέρνηση Χριστόφια» κλπ.

Τα σενάρια πολλαπλασιάζονται καθώς υπάρχει η πληροφορία από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ότι στην Κύπρο αφίχθη στα τέλη Αυγούστου μια ειδική μονάδα του Τουρκικού Στρατού.

Τώρα βέβαια κανείς δεν ξέρει να πρέπει να ανησυχήσει ή να μειδιάσει με την ευφυΐα των Τούρκων διοικητών  αν έφεραν μια ολόκληρη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων για να κλέψουν δύο σημαίες από ένα αφύλακτο φυλάκιο και να γράψουν συνθήματα. Σίγουρα αποδεικνύεται έτσι το Αξιόμαχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων!

Από την άλλη μεριά, νομίζουμε ότι μπορούμε να θυμίσουμε ότι επίθεση σε τουρκικό φυλάκιο της Πράσινης Ζώνης και κλοπή σημαιών και άλλων υλικών είχε πραγματοποιήσει νεαρός στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς πριν από λίγα χρόνια.

Τελικά αποδείχτηκε ότι τις σημαίες έκλεψαν δύο Ελληνοκύπριοι που ήθελαν να πιέσουν την κυπριακή κυβέρνηση να επανδρώσει το φυλάκιο!

Ένα είναι σίγουρο: η ΒΛΑΚΕΙΑ δε γνωρίζει σύνορα, Έθνη και Θρησκείες. Τα «εθνικά κειμήλια» πάντα αμαυρώθηκαν και ταπεινώθηκαν από τους αστούς πολιτικούς και τους ακροδεξιούς που πάντα έχουν εύκολα τα μεγάλα λόγια της πολεμοκαπηλείας και της εθνικοφροσύνης! Εκ του ασφαλούς πάντα. 

Μ' αυτά και μ' αυτά, η Εθνική Φρουρά και η ΕΛΔΥΚ έχουν μπει σε κατάσταση επιφυλακής και αυξημένης πολεμικής ετοιμότητας.  

Αλήθεια, το ΓΕΣ που αυτή την περίοδο προσπαθεί να πείσει τους νεοσύλλεκτους φαντάρους για το πόσο καλή είναι η κατάσταση στην Κύπρο, θα ενημερώσει για όλα αυτά; Θα κάνει σεβαστή την Άρνηση τους να μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ;

Καθώς ο πολεμικός πυρετός στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνει, αποκαλύπτεται ότι οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να μετατρέψουν την νεολαία τους σε κρέας στα κανόνια για να εξασφαλίσουν οφέλη και όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη για τα εθνικά αστικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Εμείς αρνούμαστε θα θυσιαστούμε για να διαφυλάξουμε την Ασφάλεια του Ισραήλ (πρόσφατα συμφωνία Μπεγλίτη-Νετανιάχου)  και τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου.

Πρέπει να βρεθεί τώρα λύση στο Κυπριακό που να εξασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών και να φύγουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-Βρετανικές βάσεις από την πολύπαθη νήσο.

Η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων είναι υπόθεση των λαών και όχι των κρατών και των πολυεθνικών. Προς το συμφέρον των λαών θα είναι μόνο κάτω από ένα άλλο πολιτικοκοινωνικό καθεστώς.

Η ιστορία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι συνδεδεμένη με την φτώχεια των λαών που συνήθως καταπιέζονται από αυταρχικά καθεστώτα που εξασφαλίζουν τα απίστευτα πλούτη του αστικού κατεστημένου, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ κρατών για τη μοιρασιά των κοιτασμάτων. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com 

7 σχόλια:

Disdaimona είπε...

Από τη μια Κ.Κ.Κ κι από την άλλη "σπάρτακοι" με εμφανή ίχνη "επαναστατισμού" ιντυμίντια Cyprus.

Το στάδιο πριν το "επικύνδινα βαλτός", είναι το επικύνδινα "αφελής και βλάκας".

με συντροφικούς χαιρετισμούς

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Εστολισες μας καλα και ειπες μας και συντροφικους χαιρετισμους ωραια. Τουλαχιστον προσπαθα να αντιληφθεις τι πολιτικα παιχνιδια παιζονται με το φυσικο αεριο για χαρη του κεφαλαιου και αν μπορεις διατυπωσε μια αλλη αποψη αφου διαφωνεις. Το να εξισωνεις τον σπαρτακο που εχει ξεκαθαρη θεση περι αποχωρησης της ελδυκ και μια κυπρο ανεξαρτητη με μια πραγματικη εργατικη εξουσια,με τους φασιστες του κυπριακου ιντυμιντια,δειχνει ποσο εθελοτυφλειτε

Disdaimona είπε...

σύντροφοι,

μια είμαι. πόσες φορές πρέπει να μιλήσουμε για τον ρατσισμο του πληθυντικού.

όταν προχθες ανέβασα ένα σχόλιο του Λινού πάνω σε κείμενων του σπάρτακου, κάποιος καλοθελητής, είπεν πως κάποιοι εν κρυφά στελέχη του ακελ!!! εννοώντας προφανώς τον Λινο;!, εμένα;! δεν ξέρω...

ένας "οπαδός" με κατανόηση (όι σαν εμένα, που δεν καταλάβω)όταν έχει αυτή την αντίληψη τη στιγμή που δέχεται κριτική, πόσον άι κιού έσιει για τα υπόλοιπα γεωπολιτικά τζαι πιο δύσκολα, άραγε;

δεν ήρτα να κάμω επίθεση. το μπλογκ αναδημοσιεύει διάφορα δαμε, εν εθεώρησα ότι υπάρχει τόση ταυτιση των Ανταρτών με τους Σπαρτακιστές. τους οποίους θεωρώ αφελεις τουλάχιστον για τα θέματα της Κύπρου.

εννεν εσας που ήθελα να στολίσω.

αλλά μετά την απάντηση, μάλλον εξεκαθάρισεν γιατί εμπήκεν δαμέ τουτη η ανάρτηση.

Disdaimona είπε...

τζαι ακόμα ένα σχόλιο το οποίο θεωρω πιο σημαντικό τζαι που την γεωπολιτική.

το "εθελοτυφλείτε" τζαι ο πληθυντικος που αφήνει υπονοούμενα τζαι βιάζει την αξιοπρέπεια της γνωμης του άλλου.
αν ανήκα κάπου σε οποιαδηποτε συλλογικότητα θα το έλεα μόνη μου. λεω τη δική μου γνωμη τζαι προβάλλω γνωμες ανθρωπων που σέβομαι τζαι συμφωνώ. τούτον.

το να ταπελλωνετε ανθρώπους εννεν τίμιο.

για τον αντι-ακελισμό τζαι την αποψη μου πήεννε ως του αναφεντου που τα είπε συσταρισμένα.

τζαι θέλω μιαν απολογία για τον πληθυντικό!

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ είπε...

Απολογια για τον πληθυντικο, μπηκε απο κεκτημενη ταχυτητα γιατι γενικα βλεπουμε μια ταση απο αρκετους να ταυτιζουν με φασιστες οποιος κανει κριτικη στην κυβερνηση.
Προφανως τζινος ο καλοθελητης κατι γνωριζει για να το ειπε γιατι κατι ξερουμε και μεις για καποια ατομα κι οχι δεν προκειται για σενα η τον Λινο αφου διερωτασαι.
Οι σπαρτακιστες ειναι συντροφοι αλλα εννοειται δεν ταυτιζομαστε παντα με οτι λενε. Για παραδειγμα καποιες ανακοινωσεις τους για τη εκρηξη στο μαρι, ειχαν μεσα αρκετες ανακριβειες και το συζητησαμε μαζι τους. Αλλα στο θεμα του φυσικου αεριου συμφωνουμε συνολικα με τις εκτιμησεις τους.
Εμεις δεν πασχουμε απο κανενα αντιακελισμο αν πιστευεις κατι τετοιο και νομιζω ειναι προφανες απο τα οσα λεμε

Disdaimona είπε...

ok.

προχτές στο μπλογκ το δικό μου, εγώ πάντως δεν έκαμα επίθεση στον καλοθελητή που ήρτεν να προσβάλει. ήμουν πολλά εντάξει τζαι ανεκτική.

τζαι επίσης δεν είμαι τυφλή, θωρώ τες διαφορές του παρόντος κειμένου που το προηγούμενο για το Μαρί και τους αγανακτισμένους κ.λ.π.

όταν όμως μια οργάνωση συντρόφων έσιει την αξίωση να κάμνει γεωπολιτκές αναλύσεις εν λλίον παράξενο να εν τόσον αθκιάβαστη για την Κύπρο τζαι το κυπριακό. τζαι αν εν αθκιάβαστη τούτον εν οφείλεται πάντα σε κακή πληροφόρηση. τζαι οπωσδήποτε μειώνει τζαι το μέτρο εμπιστοσύνης στην κρίση τουτης της ομάδας για την γενικότερη αντίληψη των πραμάτων.

να μεν με αδικείς για την αναφορά στους φασίστες του ιντυμίντια αμα το άρθρο ελάλεν πως συμπαραστέκεται στους αγανακτισμένους αντεξουσιαστές έξω που το προεδρικό! νομίζω εννεν εγώ που τα "μασώ" για το θέμα.

ελπίζω πράγματι να εκαταλάβαν την έκταση της γκάφας τους τζαι να μεν επαναληφθεί. εν τζαι παίζουμεν εμείς με τα λογια, ξέρετε όπως τζαι εγώ, τους κινδύνους που εκκολάπτουνται που τη στήριξη τζαι την προπαγάνδιση φασιστών!

να πάει πάσα κακόν.

συντροφικά

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένα άρθρο αριστερής παράταξης που ασχολείται με τα θέματα της πραγματικότητας. Εν συμφωνούμε σε ούλλα βέβαια, αλλά η ουσία είναι μία:

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.